Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Επενδύστε στα Βαλκάνια!

Πρόσκληση στους Ελληνες επιχειρηματίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση επενδύσεων στις χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης, απηύθυνε από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θ. Καρατζάς,ο οποίος κατέστησε επίσης σαφές ότι στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει και η πολιτική που θα ακολουθήσει η Εθνική.

Κεντρικό στίγμα της ομιλίας του αποτέλεσε η φράση "η ώρα της ελληνικής οικονομίας είναι η ώρα ανατολικής Ευρώπης". Οπως ανέφερε συγκεκριμένα "βόρεια της χώρας μας αλλά και νότια, συντελούνται μεταβολές που αποτελούν ευκαιρίες για την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα, δίνονται, συνεπώς, οι ευκαιρίες για εδραίωση σε αγορές με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης". Ο ίδιος καλώντας τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον διεθνοποίησης της οικονομίας, υπογράμμισε ότι "το κράτος δεν μπορεί να αποτελεί προστάτη και αποκούμπι", καθώς επίσης ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις, μέσω της εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες καθώς και με μία συνεχή προσπάθεια μεγέθυνσης των οικονομικών μονάδων μέσα από εκτεταμένες εξαγορές και συγχωνεύσεις. Ο Θ. Καρατζάς εκτίμησε ακόμη ότι η πρόσφατη αναταραχή στις διεθνείς αγορές "έχει προκαλέσει αναστολή του ενδιαφέροντος των προηγμένων και ισχυρών οικονομιών για τις αναδυόμενες αγορές" εξέλιξη που σύμφωνα με τον ίδιο "συνιστά την πρόσθετη ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις".

Στην ίδια κατεύθυνση επέκτασης στις χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης θα κινείται και η πολιτική της Εθνικής Τράπεζας, η οποία όπως ανέφερε ο Θ. Καρατζάς, θα αποτελέσει "ωφέλιμο συνεργάτη" για τους επιχειρηματίες εκείνους που θα δραστηριοποιηθούν στις περιοχές αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ