Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαϊκή αντεπίθεση στη λιτότητα και τον αυταρχισμό

Μαζική αναμένεται η συμμετοχή των εργαζομένων της Αθήνας, στη μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση και πορεία που οργανώνει η ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Δεκέμβρη, ώρα 7.00μμ στο Πεδίον του Αρεως

Με εντατικούς ρυθμούς, με περιοδείες σε εργοστάσια, βιοτεχνίες, στα μαγαζιά και τις γειτονιές, οι κομμουνιστές της Αθήνας ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τους καλούν να πάρουν μαζικά μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση, για τη Λαϊκή Αντεπίθεση, που οργανώνει η Επιτροπή Πόλης (ΕΠ) της ΚΟΑ του ΚΚΕ την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, ώρα 7.00 μμ στο Πεδίον του Αρεως.Οι εργαζόμενοι που είναι αγανακτισμένοι από τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης του Μάαστριχτ, δηλώνουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΚΚΕ και να διαδηλώσουν μαχητικά την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουν λύσεις, τώρα, σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας.

Με ανακοίνωση - κάλεσμα η ΕΠ της ΚΟΑ απευθύνεται στους εργαζόμενους της Αθήνας και τονίζει πως είναι η ώρα να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα οργής και αποφασιστικότητας στην κυβέρνηση και την ολιγαρχία. Μια κυβέρνηση που, ως γνήσιος υπηρέτης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, έχει εξαπολύσει μια διαρκή επίθεση ληστείας σε βάρος του εισοδήματος των εργαζομένων, σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού. Μια κυβέρνηση, που με τον αυταρχισμό και με αντιδημοκρατικά - τρομοκρατικά μέτρα (που φθάνουν μέχρι τη χρησιμοποίηση χουντικών διατάξεων, αλλά και τις μαζικές δικαστικές διώξεις), προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και να εμποδίσει τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στη ληστρική αντιλαϊκή της πολιτική.

Σ' αυτήν την πρωτοφανή επίθεση ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα και του επικίνδυνου αυταρχισμού της κυβέρνησης και των αφεντικών της, το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και καλεί τους εργαζόμενους να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ, να βάλουν φρένο και να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΝ και ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ αποφασιστικά με την εξουσία και την πολιτική των μονοπωλίων. "Η ολιγαρχία είναι ισχυρή μα δεν είναι παντοδύναμη. Παντοδύναμος είναι ο λαός, όταν είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει και να κατακτήσει το δίκιο του", υπογραμμίζει η ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ και καταλήγει: Εμπρός, όλοι τώρα στο δρόμο του Αγώνα και της Ελπίδας, στο δρόμο της Λαϊκής Κινητοποίησης, της Λαϊκής Αντεπίθεσης. Με ταξικούς αγώνες, με λαϊκή συσπείρωση και ισχυρό ΚΚΕ οικοδομούμε το Αντιιμπεριαλιστικό - Αντιμονοπωλιακό - Δημοκρατικό Μέτωπο Πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, για τα συμφέροντα των εργαζομένων, παλεύουμε για το σοσιαλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η συγκυβέρνηση λέει ψέματα ότι διαπραγματεύεται για το λαό (2015-06-25 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2010-09-29 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2007-07-01 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-09-16 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-06-18 00:00:00.0)
Επιχείρηση τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ (1997-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ