Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην Ομόνοια ξεδιπλώθηκαν τα πρώτα πανό

Στην πλατεία της Ομόνοιας χτύπησε χτες το πρωί η "καρδιά" της απεργιακής κινητοποίησης στην Αθήνα, στην προσυγκέντρωση που διοργάνωσαν σωματεία της Αθήνας. Εκεί όπου εργάτες, συνταξιούχοι και νέοι έδωσαν το "παρών" και έστειλαν μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Στις 9:15 περίπου το πρωί "ξεδιπλώθηκε" στην Ομόνοια το πρώτο πανό, αυτό των Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας.Οι απόμαχοι της δουλιάς, μάχιμοι αγωνιστές αποτύπωσαν στο πανό τους το πάγιο αίτημά τους για επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με το 20πλάσιο του μεροκάματου του ανειδίκευτου εργάτη, με τη σειρά τους οι οικοδόμοι της Αθήνας την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Δίπλα τους οι εργάτες κλάδων ένδυσης"άπλωσαν" το δικό τους πανό, ζητώντας να παρθούν μέτρα για την ανεργία, να καταργηθούν τα προνόμια της ολιγαρχίας.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο χώρος είχε γεμίσει ασφυκτικά από τους μεταλλεργάτες,τους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης,τους ιδιωτικούς και τους εμποροϋπάλληλους,τους ηλεκτρολόγους Αττικής,τους νέους από τιςΕπιτροπές Νέων Σωματείων Αθήνας,τους εργάτες από το Συντονιστικό Σωματείων του Θριασίου,τους λογιστές...

Από εκεί συντεταγμένα οι διαδηλωτές πορεύτηκαν και πήραν τη θέση τους στην πλατεία Κάνιγγος, στο χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ