Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιτέλους καταργήστε το!

Στη Βουλή έφερε το θέμα του ταμείου εργατοπατέρων το ΚΚΕ

Πρόκληση για τους εργαζόμενους αποτελεί η συνέχιση της λειτουργίας του απαράδεκτου Ταμείου Εργατικών Στελεχών, που καλλιεργεί τον εργατοπατερισμό, τη διαφθορά, τον καριερισμό, και την πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος. Το θέμα αυτό έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης.

Οι βουλευτές τονίζουν στην Ερώτησή τους ότι εδώ και αρκετά χρόνια παίζεται ένα απαράδεκτο παιχνίδι, σχετικά με το ζήτημα αυτό. Διάφορες κυβερνήσεις και υπουργοί Εργασίας δεσμεύονταν να καταργήσουν αυτό το ταμείο, συνέτασσαν προσχέδια νόμων εξαπέλυαν μύδρους για το συνδικαλιστικό εξάμβλωμα, αλλά δεν έκαναν τίποτα! "Το ταμείο των εργατοπατέρων - επισημαίνεται - ζει και βασιλεύει, για να προκαλεί τους εργαζόμενους και να γελοιοποιεί όσους έλεγαν τα μεγάλα λόγια. Παλιότερα διαμορφώθηκε ολοκληρωμένη πρόταση της ΓΣΕΕ, η οποία δεν αδικούσε κανένα, κυρίως τους υπαλλήλους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η πρόταση αυτή ήταν ομόφωνη. Και αυτή η πρόταση έπεσε στο κενό, συνάντησε την άρνηση των κυβερνώντων".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απευθυνόμενοι στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ρωτούν: Εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του Ταμείου των Εργατικών Στελεχών. Εάν, τελικά, θα καταργηθεί αυτό το καρκίνωμα που δημιούργησε το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά, για συγκεκριμένους διασπαστικούς, αντεργατικούς σκοπούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ