Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Συγκεντρώσεις και πορείες

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε Στερεά - Εύβοια,με τις κατά τόπους συγκεντρώσεις και πορείες, οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την απόφασή τους να βάλουν φραγμό στη νεοσυντηρητική πολιτική και στους εκφραστές της, δημιουργώντας το δικό τους λαϊκό μέτωπο πάλης, ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης - βιομηχάνων.

Στην Εύβοια η συμμετοχή στην απεργία, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου,κυμάνθηκε στον ιδιωτικό τομέα σε υψηλά ποσοστά, από 56%-100%.Καθολικά συμμετείχαν στην απεργία οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ,στην πρώην "Τσαούσογλου",στην "Ιντεάλ Στάνταρντ",στην "Ιντεάλ Πυρίμαχα",στα "Κεραμεικά Αρτάκης",στην ΙΒΣ,στα Ναυπηγεία Αυλίδας και στα "Τσιμέντα Χαλκίδας".Στον ΟΤΕ (διοικητικό) 75%,σε ΔΕΗ/ΑΗΣ Αλιβερίου20%,Εθνική Τράπεζα52%,ΕΒΟ Κύμης85%.

Στη Χαλκίδα έγινε συγκέντρωση στα "Φανάρια" Νεάπολης και ακολούθησε δυναμική και μαχητική πορεία με συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τον αντιαναπτυξιακό - αντικοινωνικό προϋπολογισμό της. Η πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο.Ακολούθησαν ομιλίες από τον πρόεδρο του ΕΚ και το μέλος της διοίκησης Α. Τσακό,ενώ χαιρέτισε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Στην υπόλοιπη Στερεά,συγκεντρώσεις έγιναν στη Λιβαδειά στην Αμφισσα και στη Λαμία.Στη Φωκίδα η συμμετοχή στην απεργία κυμάνθηκε από 20%-100%.Εργάτες Δήμου 70%,ΙΚΑ100%,εργαζόμενοι Μουσείων60%,ΕΑΣ100%,Τράπεζες50%,καθηγητές 30% και δάσκαλοι 20%.Στην Επαρχία Λιβαδειάς: ΠΕΣΙΝΕ80%,Οικοδόμοι80%,εκκοκκιστήρια60%,Τράπεζες42%,ΔΕΗ40% και ΟΤΕ35%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ