Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας στην ΑΓΝΟ

Νίκη των εργαζομένων αποτελεί η εκλογή του Γιάννη Μπάμπαλα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΓΝΟ. Κατά τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της Ενωσης, ο Γ. Μπάμπαλας που υποστηρίχτηκε από την Επιτροπή Αγώνα, εκλέχτηκε με 331 ψήφους (65,67%), έναντι 173 ψήφων (34,33%) που έλαβε ο Π. Κατσαβέλης, ο οποίος υποστηρίχτηκε από τις διοικήσεις των τριών, ξεπερασμένων πλέον από τα πράγματα, σωματείων της ΑΓΝΟ.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ προχώρησαν στη σύσταση Επιτροπής Αγώνα, ώστε να προωθήσουν τις θέσεις των εργαζομένων, να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα της γαλακτοβιομηχανίας και να αγωνιστούν, για να διατηρήσει αυτή το συνεταιριστικό της χαρακτήρα, καθώς και να πιέσουν για την εξεύρεση λύσης, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ τονίζει:

"Απ' την ώρα που τέλειωσε η καταμέτρηση των ψήφων, ξεκινά ο ουσιαστικός αγώνας. Απαιτούμε διαφάνεια, δράση, πυγμή, πρωτοβουλία. Με τον εκλεγμένο πραγματικό εκπρόσωπο εργαζομένων Γ. Μπάμπαλα επιλέξαμε και προχωρούμε στην ενοποίηση του συνδικαλιστικού μας χώρου. Τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων". Αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΑΓΝΟ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, με έγγραφό τους προς τη Διοίκηση της Συνεταιριστικής Επιχείρησης ζητούν άμεσα να παρθούν αποφάσεις για λύση "των καταστροφικών συμβάσεων που αποτελούν το εμπόδιο στην άμεση χρηματοδότηση της Ενωσης". Συγκεκριμένα, αναφέρονται στην απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, σύμβαση με τη ΔΟΡΚΑΣ ΑΕ και τον Κο Συκιώτη συνολικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ