Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Ομηροι" του ΟΠΑΠ

Τον κίνδυνο της μη επαναπρόσληψης, δηλαδή, ουσιαστικά της απόλυσης, αντιμετωπίζουν 18 οδηγοί του ΟΠΑΠ, οι οποίοι, παρόλο που προσλήφθηκαν με σύμβαση εργασίας μιας μέρας, καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Οργανισμού, αφού εργάζονται συνεχώς οι 12 από αυτούς για 3 χρόνια και οι υπόλοιποι 6 για 7 χρόνια. Το θέμα φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση των βουλευτών Μήτσου Κωστόπουλου και Μπάμπη Αγγουράκη προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών.

Στην Ερώτηση τονίζεται ότι "πρόκειται για μια απαράδεκτη πρακτική πρόσληψης εργαζομένων για κάλυψη (όπως αποδεικνύεται) πάγιων αναγκών με συμβάσεις μίας μέρας, η οποία καθιστά τους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας ομήρους της διοίκησης του όποιου Οργανισμού, και σε τούτη την περίπτωση του ΟΠΑΠ".

Τέλος, ερωτώνται οι υπουργοί, "ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πρακτική, να προσλαμβάνεται για την κάλυψη πάγιων αναγκών προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου - ακόμα και με συμβάσεις μιας μέρας - και να νομιμοποιηθούν οι προαναφερθέντες 18 οδηγοί, εφόσον καλύπτουν πάγιες ανάγκες του ΟΠΑΠ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ