Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Τώρα, εθνικές κορόνες!

Δεν υπάρχουν προβλήματα στην κυβέρνηση για τη σύνθεση της Επιτροπής Διοργάνωσης, δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός

Με προφανή πρόθεση να "σκεπάσει" τις εσωκομματικές διενέξεις που έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ το θέμα της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, απάντησε με μεγαλοστομίες περί "εθνικής υπόθεσης", απάντησε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός σε Ερώτηση της βουλευτίνας της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο Κ. Σημίτης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να καπηλευτεί κομματικά την όλη υπόθεση, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τη σύσταση της Επιτροπής Διοργάνωσης, αντέκρουσε τις αντιλήψεις στελεχών και του Κόμματός του που εκτιμούσαν ότι τον πρώτο λόγο θα έχει το κυβερνών κόμμα. Παρ' όλα αυτά διέψευσε το ότι υπουργοί της κυβέρνησης πρότειναν πρόσωπα για την επιτροπή, τα οποία εκπροσωπούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα. Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν πήρε τη γνώμη των άλλων κομμάτων για τα πρόσωπα που θα αποτελούν την επιτροπή, όταν η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να κάνει τις δικές της προτάσεις.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, υπενθύμισε τις αντιδράσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ (π. χ. Κώστας Λαλιώτης) καθώς και τη γενικότερη φασαρία που είχε υπάρξει πριν την τελική απόφαση, για να καταλήξει ότι ο πρωθυπουργός δε διευκρινίζει ποια είναι αυτά τα συμφέροντα που εποφθαλμιούν την Ολυμπιάδα 2004 και πιέζουν, προκειμένου να "εγκαταστήσουν" στις αρμόδιες αρχές δικά τους πρόσωπα.

  • Η Ελλάδα έχει δύο τύπους μαχητικών αεροσκαφών και για λόγους κόστους δεν μπορεί να διαθέτει περισσότερα. Αυτή την απάντηση έδωσε χτες ο Κ. Σημίτης στη βουλευτίνα της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου Κουτσίκου,απαντώντας σε ερώτησης της για τη μικρή συμμετοχή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκά εξοπλιστικά προγράμματα, όπως αυτό του αεροσκάφος Eurofighter. Επίσης, πρόσθεσε ότι τα ακολουθούμενα εξοπλιστικά προγράμματα είναι σύμφωνα με τις προτάσεις των Ενοπλων Δυνάμεων.
Σημίτης: Οχι στις "κομματικές σκοπιμότητες"

Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών του 2004 πραγματοποιήθηκε χτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ. Σημίτη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών "υπερβαίνει τα όρια μιας κυβέρνησης και μιας συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας". Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος των πρόσφατων αναφορών του περί "επιδιώξεων", δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί δεν πρέπει να υποταχθούν σε "κομματικές σκοπιμότητες", ενώ, δίνοντας το στίγμα του πώς η κυβέρνηση εννοεί τη μη εμπορευματοποίηση των Αγώνων, ανέφερε ότι η Οργανωτική Επιτροπή "θα λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας... με αμιγή ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δε θα ανήκει στο δημόσιο τομέα και το καταστατικό της θα διέπεται από τη νομοθεσία περί ανωνύμων εταιρειών"... Βεβαίως, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές στην ανάγκη για "διαφάνεια"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ