Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ημιτελές βήμα η κατάργηση του άρθρου 19

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το άρθρο περί ιθαγένειας, το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η ΝΕ Νομού Ροδόπης του ΚΚΕ, θεωρεί θετικό αλλά ημιτελές βήμα, την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το άρθρο 19 του Κώδικα Ιθαγένειας, χωρίς αναδρομική ισχύ. Για την κατάργηση του επίμαχου άρθρου το ΚΚΕ πάλεψε εδώ και δεκαετίες, μιας και θύμα αυτού του άρθρου αποτέλεσαν όχι μόνο η μειονότητα, αλλά αγωνιστές και στελέχη της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού, που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Η μερική αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα της πάλης του λαϊκού κινήματος, της αποφασιστικής στάσης του ΚΚΕ, καθώς και ορισμένων άλλων δυνάμεων.

Η κυβέρνηση με την απόφασή της αυτή, δηλαδή η κατάργηση του άρθρου 19 να μην έχει αναδρομική ισχύ, δεν αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα το πρόβλημα, γιατί αφήνει απ' έξω όσους έχασαν την ιθαγένεια στο παρελθόν και οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούνται.

Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση, όπως το κάναμε εδώ και χρόνια, να ολοκληρώσει την απόφασή της, επιτρέποντας την αναδρομική ισχύ του άρθρου, ώστε να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των εκατοντάδων που στερήθηκαν την ιθαγένεια, εξαιτίας της εφαρμογής αυτής της αντιδημοκρατικής νομοθεσίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς τους, να εντείνουν την πάλη τους σ' αυτή την κατεύθυνση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ