Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε δράση ο... εκσυγχρονιστικός "Αυριανισμός"

Με αντεργατικούς λίβελους απαντά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων των ΔΕΚΟ.

Ετσι, διοχέτευσε χθες και νέα επιλεκτικά στοιχεία, προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματολογία της για "πλούσια" αμειβόμενους εργαζόμενους σε προβληματικές επιχειρήσεις... τις οποίες πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι. Σ' αυτή την κατεύθυνση, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ανακαλύπτουν την αιτία και την κακοδαιμονία των ΔΕΚΟ στους... απαιτητικούς - σε αυτές - εργαζόμενους και θέτουν ευθέως θέμα κατάργησης όλων των επιδομάτων που κατά καιρούς έχουν κατακτηθεί.

Η χυδαιότητα όμως κυριολεκτικά απογειώνονται όταν αναφέρονται αναλυτικά στις "πρόσθετες παροχές" των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

  • Για τον ΟΣΕ αναφέρουν, π.χ., ότι το εν ενεργεία προσωπικό, οι συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους δικαιούνται απεριόριστα δωρεάν ταξίδια με τα κοινά τρένα και 5 ταξίδια τον χρόνο με τα "Intercity", ενώ ειδική μνεία γίνεται για τους συνδικαλιστές και τους διευθυντές.
  • Για τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ "υπενθυμίζουν" ότι δικαιούνται έκπτωση 40% στο τίμημα του νερού, για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ μειωμένο τιμολόγιο και για τους εργαζόμενους στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" ότι δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια...

Κυριολεκτικά τρομοκρατικού χαρακτήρα είναι η αναφορά σε... 23 "προνόμια" των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, τα οποία - κατά συνέπεια - πρέπει να καταργηθούν. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι το ισχύον νομικό εργασιακό καθεστώς παρουσιάζει... αγκυλώσεις στα ακόλουθα θέματα: Δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό της βάρδιας των οδηγών με μεταβλητό ωράριο και δεν επιτρέπει τις διακεκομμένες βάρδιες! Δεν επιτρέπει περικοπή επιδομάτων από τους οδηγούς που έχουν κατέλθει από το λεωφορείο για λόγους υγείας.Δεν επιτρέπει την ελαστικοποίηση των κατηγοριών προσωπικού που ανήκουν στα βαριά και ανθυγιεινά. Δεν επιτρέπει τη μετάκληση μισθωτών που βρίσκονται σε προγραμματισμένη ανάπαυση. Δεν επιτρέπει άμεση και αποτελεσματική πειθαρχική αντιμετώπιση των παραβατών. Δεν επιτρέπει την κατάργηση ξεπερασμένων παροχών (όπως γάλα, ρούχα, γαλοπούλα κλπ.)!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για την άμεση καταβολή της αποζημίωσης «ειδικού σκοπού» και για μέτρα προστασίας (2020-08-19 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας (2020-07-03 00:00:00.0)
Επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες και προστασία της μητρότητας (2014-02-26 00:00:00.0)
«Την πληρώνουν» οι ανάπηροι (2013-10-18 00:00:00.0)
Προτάσεις για την ανακούφιση των πολυτέκνων (2013-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ