Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να ολοκληρωθεί επιτέλους η επισκευή του

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ

Τη λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επισκευές στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ζήτησε χτες με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, καλώντας τον υπουργό να απαντήσει πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν τα απαραίτητα έργα.

Ο Ε. Βενιζέλος στην απάντησή του χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας το έργο των επισκευών του θεάτρου, λέγοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια εδώ και χρόνια να απεμπλακούν οι σχετικές διαδικασίες. Διέψευσε ότι έγινε μεταφορά χρημάτων που προορίζονταν για το θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής του Λαμπράκη, λέγοντας ότι το Μέγαρο έχει εξασφαλισμένα κονδύλια από το Β' Πακέτο Ντελόρ. Απέδωσε τις καθυστερήσεις στις ενέργειες του Δημάρχου Πειραιά από τον οποίο περιμένει εδώ και ενάμιση χρόνο βελτίωση της σχετικής μελέτης προκειμένου να αποδεσμευτούν τα σχετικά κονδύλια.

Ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι χαίρεται που ο υπουργός διαψεύδει τα περί εμπλοκής του Μεγάρου Μουσικής, υπογραμμίζοντας όμως ότι τις σχετικές καταγγελίες έκανε τόσο ο δήμαρχος Πειραιά, όσο και ο Τύπος. Παρ' όλα αυτά είπε το πρόβλημα παραμένει και αφορά τη λειτουργία του θεάτρου, καθώς δεν είναι τωρινό, αλλά σέρνεται χρόνια ολόκληρα. Τόνισε δε ότι απαιτείται γρήγορη λύση του προβλήματος για να μη στερείται άλλο ο Πειραιάς το θέατρό του, αλλά και να μην εμπλακεί η όλη ιστορία στο προεκλογικό κλίμα των δημοτικών εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ