Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μετά τους σεισμούς, η λιμοκτονία...

ΡΟΥΣΤΑΚ.-

Σε μια κίνηση που για αρκετούς αποτέλεσε "έκπληξη", ο στρατός των ισλαμιστών "Ταλιμπάν" ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει, τουλάχιστον προσωρινά, τις επιχειρήσεις του εμφυλίου προκειμένου να αποστείλει επειγόντως βοήθεια στους λιμοκτονούντες επιζήσαντες του σεισμού που κόστισε χιλιάδες ζωές πριν δύο βδομάδες.

Οι "Ταλιμπάν" απέστειλαν 24 φορτηγά αυτοκίνητα με τρόφιμα και φάρμακα στην περιοχή του Ρουστάκ, όπως δήλωσε στην Καμπούλ χθες ο υπουργός πληροφοριών της κυβέρνησης των "φοιτητών".

Στο μεταξύ, οι οργανώσεις βοήθειας εμφανίζονται "απελπισμένες" από τους αργούς ρυθμούς πλήρωσης της έκκλησής τους για 2,5 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για να δοθεί ένα πρώτο πακέτο εφοδίων στους 30.000 σεισμοπαθείς Αφγανούς.

Το χιόνι, η ομίχλη και η ανυπαρξία ενός ικανού οδικού δικτύου δυσχεραίνουν σε σημαντικό βαθμό τη μεταφορά της βοήθειας, ενώ μοιραία αποδεικνύεται και η έλλειψη αρκετών μεταφορικών μέσων. Τη Δευτέρα, 27 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από την πείνα. Ο αριθμός των νεκρών από τον ίδιο το σεισμό υπολογιζόταν χθες σε 5.000 ανθρώπων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ