Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Ο Ν. Τσέκα κατηγορεί το Βελιγράδι...

ΤΙΡΑΝΑ.-

Για αποσταθεροποίηση στην περιοχή των Βαλκανίων κατηγόρησε χτες ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Νεριτάν Τσέκα το Βελιγράδι, ισχυριζόμενος ότι το τελευταίο χρηματοδοτεί τους ταραχοποιούς στη βόρεια Αλβανία...

"Διαθέτουμε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες της Σερβίας χρηματοδότησαν τους ταραχοποιούς στη Σκόδρα τον Ιανουάριο και το περασμένο Σαββατοκύριακο" είπε ο Τσέκα, σύμφωνα με εφημερίδες των Τιράνων. Ο Νεριτάν Τσέκα υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι των ταραχών αυτών είναι μέλη του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος του πρώην Προέδρου Σαλί Μπερίσα, ο οποίος, σύμφωνα με τον υπουργό, σχετίζεται με τις σερβικές μυστικές υπηρεσίες και "εργάζεται για την αποσταθεροποίηση της χώρας και των Βαλκανίων".

Ο Τσέκα επανέλαβε τις κατηγορίες του σύμφωνα με τις οποίες ένας βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Τζεμ Χαϊντάρι, και 15 οπαδοί του αντάλλαξαν το Σάββατο πυρά με την αστυνομία όταν αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο ταυτοτήτων. Ενδεκα οπαδοί του Χαϊντάρι συνελήφθησαν μετά το επεισόδιο αυτό, κατά το οποίο δεν υπήρξαν θύματα.

Ο Τσέκα θεωρεί επίσης ότι οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες ήταν "αναμειγμένες" σε ανταλλαγή πυρών, τον Ιανουάριο στη Σκόδρα, ανάμεσα σε απολυμένους αστυνομικούς και αστυνομικούς που είχαν σταλεί εκεί από τα Τίρανα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ