Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σκάνδαλο χρηματισμού βουλευτή

ΤΟΚΙΟ.-

Βουλευτή του κυβερνώντος "Κόμματος Φιλελεύθερων Δημοκρατών" ανέκριναν χτες εισαγγελείς στο Τόκιο, θεωρώντας τον ύποπτο για παράνομο χρηματισμό από χρηματομεσιτική εταιρία.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι εισαγγελικές αρχές στο Τόκιο ανέκριναν τον Σοκέι Αράι, ο οποίος κατηγορείται ότι χρηματίστηκε με το ποσό των 324.000 δολαρίων, όντας βουλευτής, από τη χρηματομεσιτική εταιρία "Ασφάλειες ΝΙΚΚΟ". Από ιαπωνικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια έγινε γνωστό, πως οι κατηγορίες διατυπώθηκαν σε βάρος του βουλευτή Αράι, μετά την κατάθεση του Ριρογούκι Χαμαχίρα, πρώην εκτελεστικού διευθυντή της εταιρίας "ΝΙΚΚΟ", που είπε πως διοχέτευσε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του Σοκέι Αράι, μετά από αίτημα του τελευταίου.

Τον περασμένο μήνα, ο κατηγορούμενος βουλευτής είχε καταθέσει σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι έλαβε χρήματα από την εταιρία "ΝΙΚΚΟ" διά μέσω τραπεζικού λογαριασμού φίλου που εργαζόταν στην εταιρία, δίχως να ξέρει εάν ο τρόπος αυτός ήταν παράνομος. Τότε, ο Σοκέι Αράι, είχε αρνηθεί ότι πήρε τα χρήματα ή ότι προσέφερε ανταλλάγματα στη "ΝΙΚΚΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ