Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ
"Να αγωνιστούμε κατά της πολεμικής υστερίας"

Με ακριβώς αυτόν τον τίτλο: "Το Κομμουνιστικό Κόμμα προειδοποιεί για τον κίνδυνο να συρθούν οι λαοί της περιοχής σε καταστρεπτικό πόλεμο", η εφημερίδα "Αλ - Ιτιχάντ" ("Al - Ittihad") δημοσίευσε στην 1η σελίδα του φύλλου της την 8η Φλεβάρη 1998 τα παρακάτω:

Με ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής, η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ προειδοποιεί για τον κίνδυνο να συρθούν οι λαοί της περιοχής σε καταστρεπτικό πόλεμο, στον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθούν όπλα μαζικής καταστροφής, αν συνεχίσει η αμερικανική διοίκηση τις προετοιμασίες για την εξαπόλυση στρατιωτικής επίθεσης ενάντια στο Ιράκ.

Η ανακοίνωση καταδικάζει την πολιτική των στρατιωτικών υπαγορεύσεων και της λιμοκτονίας που ακολουθούν οι ΗΠΑ σε βάρος του ιρακινού λαού και προσθέτει ότι "αυτή η μεγάλη δύναμη επαναβεβαιώνει ότι δε διστάζει να προσφύγει σε οποιοδήποτε μέσο για να εξασφαλίσει τον έλεγχο των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής... (ότι) αποτελεί υποκρισία εκ μέρους της αμερικανικής διοίκησης ο ισχυρισμός ότι στόχος της είναι να υποτάξει τον Σαντάμ Χουσεϊν, αφού οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει και συνεχίζουν να υποστηρίζουν κάθε δικτάτορα που καταπιέζει το λαό του και κάθε επίθεση ενάντια στο Ιράκ ενισχύει το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν".

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ είχε καταδικάσει την κατοχή των εδαφών του Κουβέιτ και την εκτόξευση των πυραύλων ενάντια στο Ισραήλ από το Ιράκ.

Η Κεντρική Επιτροπή επαναβεβαίωσε την αντίθεσή της σε κάθε πολιτική εχθρότητας και κάθε χρήση όπλων μαζικής καταστροφής και τόνισε: "όμως το Ιράκ δεν είναι το μοναδικό κράτος που είναι γνωστό ότι κατέχει τέτοια όπλα...".

Σχετικά με το κλίμα πολεμικής υστερίας που επικρατεί στη χώρα, η Κεντρική Επιτροπή τόνισε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου το έχει προκαλέσει, αφού "...τη στιγμή που τα περισσότερα κράτη της περιοχής και μεγάλες δυνάμεις, όπως η Γαλλία και η Ρωσία, αντιτίθενται σε κάθε αμερικανική στρατιωτική επίθεση ενάντια στο Ιράκ..., η κυβέρνηση Νετανιάχου προτρέπει σε πόλεμο και απειλεί ανοιχτά να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα, παρά το γεγονός ότι αυτή η πολιτική ισοδυναμεί με εθνική αυτοκτονία".

Η Κεντρική Επιτροπή επισήμανε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου εκμεταλλεύεται το πολεμικό κλίμα στην περιοχή του Κόλπου για να κλιμακώσει την πολιτική του εποικισμού και την αντιπαράθεση με την Παλαιστινιακή Αρχή, με στόχο το στραγγαλισμό (σ.σ. το ΚΚ Ισραήλ προτιμά αυτή την έκφραση αντί της "ειρηνευτικής διαδικασίας").

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος κάλεσε το λαό του Ισραήλ, Αραβες και Εβραίους, να αγωνιστεί ενάντια στην υποδαύλιση της πολεμικής υστερίας, στην αμερικανική πολιτική σε βάρος του λαού του Ιράκ, στον εποικισμό και για την ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό κράτος, που θα ιδρυθεί στο πλάι του, για την εξάλειψη όλων των όπλων μαζικής καταστροφής στη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ