Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο θαυμασμός των ΗΠΑ για Πάγκαλο

Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζονται με θερμά λόγια για τον Θ. Πάγκαλο. Αυτοί βέβαια ξέρουν...

Ομως, αυτή τη φορά, ο γνωστός Τόμας Μίλερ, που αυτή την περίοδο είναι συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό και βοηθός του Ρ. Χόλμπρουκ, προχωρεί ένα βήμα παραπέρα και εξηγεί τους λόγους για το θαυμασμό των Αμερικανών προς τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών. Συμφωνώ απολύτως, δηλώνει στη συνέντευξή του χτες στην "Εξουσία", με την τελευταία πρόταση του Θ. Πάγκαλου για παραπομπή των ελληνοτουρκικών "διαφορών" στη Χάγη. Και προσθέτει, αναφερόμενος στη συνέντευξη Πάγκαλου στη "Μιλιέτ": "Νομίζω ότι ο υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε μερικές δημιουργικές ιδέες. Ενημέρωσα για τη συνέντευξη αυτή πολλούς από τους συναδέλφους μου σε αυτό το κτίριο (σ.σ. στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ), γιατί ήθελα να καταλάβουν τη σημασία που έχει (!). Και επικροτώ τον κ. Πάγκαλο για τη δημιουργική και ευρηματική σκέψη του".

Δεν αμφιβάλλουμε ότι ο Θ. Πάγκαλος, έχοντας εμπεδώσει τη γραμμή των ΗΠΑ για τα Ελληνοτουρκικά, μπορεί να επιστρατεύσει τη δημιουργική σκέψη του και να την εφαρμόσει. Δικαιολογημένος, λοιπόν, και ο θαυμασμός των αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ