Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φωτεινό παράδειγμα

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα μαζικών φορέων και προσωπικοτήτων

Ως "φωτεινό παράδειγμα, στους αγώνες του κλάδου μας και της εργατικής τάξης για κοινωνική πρόοδο, έχει καταγραφεί ο σύντροφος Νίκος Καλούδης στο μυαλό και την καρδιά των μηχανικών και γενικότερα των ναυτεργατών", τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΜΕΝ) για το θάνατο του Ν. Καλούδη. Και η σχετική ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ καταλήγει: "Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για το θάνατο του συντρόφου Νίκου Καλούδη, πρωτοπόρου παλαίμαχου ναυτεργάτη που αναδείχτηκε ηγετική φυσιογνωμία μέσα από σκληρούς συνδικαλιστικούς και πολιτικούς ταξικούς αγώνες για τα συμφέροντα των ναυτεργατών και γενικότερα της εργατικής τάξης".

  • Με τηλεγράφημα προς την ΚΕ του ΚΚΕ - που υπογράφεται από τον πρόεδρο Δ. Γκλαβά και το ΓΓ της, Μ. Μαθιουδάκη - η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει "θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Ν. Καλούδη διακεκριμένου στελέχους του ΚΚΕ, σεμνού ανθρώπου και φλογερού αγωνιστή που αφιέρωσε τη ζωή του στις ιδέες του σοσιαλισμού".
  • Το Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Ν. Καλούδη. Αντί για στεφάνι προσφέρει 10.000 δραχμές στην ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80χρονα του Κόμματος.
  • Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης παραρτήματος Χίου της ΠΕΑΕΑ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Ν. Καλούδη. Επίσης, συλλυπητήρια εκφράζει το ΔΣ της ΟΣΠΑ με τηλεγράφημά του που υπογράφεται από τον πρόεδρο Μιχάλη Πέρρο και το ΓΓ του, Χρήστο Νίκου.
  • Συλλυπητήρια εκφράζουν ακόμα οι: Χάρης Παπαμάργαρης, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), ο ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Γεώργιος Λεονταρίτης,ο Νομάρχης Μαγνησίας Π. Σκοτινιώτης και ο Ανδρέας Βαλαχής, πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας Μαγνησίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ