Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η επιτροπή

Μέχρι τέλος Μάρτη, το πόρισμά της και θα ακολουθήσουν δύο ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής

Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνουν οι ψηφοφορίες για το ποιες διατάξεις θα κριθούν αναθεωρητέες.

Μέχρι το τέλος Μάρτη, η επιτροπή θα έχει συντάξει το πόρισμά της και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δύο ψηφοφορίες στην Ολομέλεια του Σώματος για τις διατάξεις που θα αναθεωρηθούν. Υπενθυμίζεται ότι για την ουσία των διατάξεων που θα αναθεωρηθούν θα αποφασίσει η επόμενη Αναθεωρητική Βουλή, καθώς η σημερινή απλώς αποφασίσει το ποιες θα αναθεωρηθούν και όχι σε ποια κατεύθυνση θα γίνει αυτό.

Στην προχτεσινή - τελευταία - συζήτηση έγιναν οι δευτερολογίες για τα άρθρα που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Α. Πεπονής κατήγγειλε ότι και από τη σημερινή κυβέρνηση έγιναν απόπειρες παράκαμψης του νόμου για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Ο ίδιος ζήτησε συνταγματική κατοχύρωση του νόμου για τις προσλήψεις, κάτι, που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ζήτησαν και οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΔΗΚΚΙ.

Αντίθετα, επιφυλακτικός έναντι του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, ο οποίος είπε ότι το παραπάνω όργανο δένει ασφυκτικά "τις λειτουργίες του κράτους". Στην επιτροπή τοποθετήθηκε και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γ. Σουφλιάς, ο οποίος ζήτησε, όχι μόνο να μην κατοχυρωθεί συνταγματικά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά να διορίζεται ο νομάρχης από το κράτος και να εκλέγεται μόνο το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Κλείνοντας τις εργασίες της επιτροπής, ο εισηγητής της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος απέκλεισε την περίπτωση να συμφωνήσει η κυβέρνηση στη συνταγματική κατοχύρωση της Τριτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, επικαλούμενος τις "δυσχέρειες" που παρουσιάστηκαν κατά τη λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ