Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΑΡΤΑΣ ΚΚΕ

Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι

"Ηταν μια λογική συνέχεια", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ. Και συνεχίζει: "Η συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ" και της ΝΔ και στο χώρο του ΤΕΙ Αρτας, η κοινή αντικομμουνιστική δράση όλο το προηγούμενο διάστημα γέννησε μια νέα φασιστικού τύπου εκτροπή. Καλυμμένοι πίσω από το ΔΣ του συλλόγου που ελέγχουν, αποφάσισαν να κατέβουν διά της βίας πανό και προπαγανδιστικό υλικό από τα ΤΕΙ.

Είναι ένα δείγμα γραφής των εκτρωμάτων τέτοιων αντικομμουνιστικών εναγκαλισμών. Για τη βελτίωση της συμπαράταξής τους στο χώρο των ΤΕΙ προηγήθηκε και οργανωτικό τους ξεκαθάρισμα με αλλαγές φρουράς σημιτικών και "λαϊκιστικών", καραμανλικών και μητσοτακικών. Παρ' όλο όμως το ρετουσάρισμα που έκαναν, το προφίλ παραμένει το ίδιο και η κατεύθυνση σταθερή. Για την υπεράσπιση των αφεντικών τους, Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας δεν απαιτείται μόνο η πολιτική θέληση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Απαιτείται να συμπαρασύρουν και να στρέψουν το μαζικό κίνημα ενάντια στον εαυτό του. Απαιτείται να χρησιμοποιήσουν και τους σπουδαστές σαν μοχλό υπεράσπισης αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης του ΠΑΣΟΚ. Απαιτείται, στο κάτωκάτω της γραφής, να δουλέψει και η ΔΑΠ για τη στήριξη των επιλογών του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό κάνουν!

Νέοι και νέες, λαέ της Αρτας

Αυτόν τον εναγκαλισμό το ζήσαμε και το ζούμε καθημερινά. Είναι προάγγελος μιας κατάστασης που ετοιμάζουν σ' όλους τους χώρους. Η "δημοκρατία" τους εξαντλείται στην ανακήρυξη υποψήφιων δημάρχων και νομαρχών, "έντιμων" κατά τα άλλα πλην όμως "μουγκών" μπροστά στους φασιστικούς εναγκαλισμούς στην αντιλαϊκή επίθεση.

Προειδοποιούμε πως τέτοιες ενέργειες θα τσακιστούν από το λαϊκό κίνημα. Οι "όψιμοι" συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, Τσουκαλάς, Βαλσαμίδης, Μαλλιωτάκης, Μαυράκης και Μωϋσίδης που έβαλαν παρεϊτσα την υπογραφή τους για φασιστικά μέτρα, θα καταγραφούν στη συνείδηση των σπουδαστών και του λαού της Αρτας με βάση αυτή τους την απόφαση. Καλούμε όλους τους σπουδαστές, όλο το λαό να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες.

Καταγγέλλουμε στο λαό της Αρτας τη συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, ενάντια στο πανεπιστημιακό άσυλο, ενάντια στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ