Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Συντηρεί την ένταση η Αγκυρα

Σε υψηλούς τόνους, κινήθηκε η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, για την ελληνική απάντηση στην πρόταση πέντε σημείων του Ισμαήλ Τζεμ.

Η Ελλάδα θα φέρει "ακέραια την ευθύνη για τυχόν αναπάντεχα ατυχήματα που μπορούν να συμβούν", υπογράμμισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι "επιλέγει, για λόγους εσωτερικής πολιτικής, τη στρατηγική της έντασης".

Οπως μετέδωσε χτες το πρακτορείο "Ανατολή", τις παρατηρήσεις αυτές έκανε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Νετζατί Ουτκάν, σχολιάζοντας την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις προτάσεις που διατύπωσε στις 12 Φεβρουαρίου η Αγκυρα.

Ο Τζ. Ουτκάν φέρεται να κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να ξεγελάσει τον κόσμο εμφανιζόμενη ως υποστηρικτής της εφαρμογής του Δικαίου. Οι επίμονες πρωτοβουλίες της Τουρκίας έδειξαν σε όλους την παραπλανητική στάση της Ελλάδας, φέρεται να σχολίασε ο Τζ. Ουτκάν.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κατ' αρχήν θέλησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, επισημαίνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μια ολοκληρωμένη και σαφή απάντηση στο ερώτημα αναζήτησης διεξόδου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ευελπιστεί πως η Αγκυρα θα αντιμετωπίσει με αίσθημα ευθύνης την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ