Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλυπητήρια πολιτικών παραγόντων

Πλήθος είναι τα συλλυπητήρια που έφθασαν χτες προς την οικογένεια του Ν. Καλούδη και προς την ΚΕ του ΚΚΕ από παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής για το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή Νίκου Καλούδη.

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, με τηλεγράφημά του προς την οικογένεια του Ν. Καλούδη, εκφράζει "θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του αγαπημένου σας, με τον οποίο επί σειρά ετών συνυπήρξα βουλευτής και μου δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσω την ευπρέπεια, το ήθος και την αγάπη του προς το λαό και τη χώρα".
  • Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια "για την απώλεια του εκλεκτού πολιτικού και κοινοβουλευτικού ανδρός Νίκου Καλούδη, ο οποίος ανάλωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία του τόπου, των εργαζομένων και των ιδανικών της Ειρήνης και της Δημοκρατίας", εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, με τηλεγράφημά του στην ΚΕ του ΚΚΕ και την οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Για το θάνατο του Ν. Καλούδη, από τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στάλθηκε προς την ΚΕ του ΚΚΕ επιστολή, στην οποία αναφέρεται:

"Αγαπητοί σύντροφοι. Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συντρόφου Νίκου Καλούδη. Ο Ν. Καλούδης ήταν γνήσιο τέκνο της ελληνικής εργατικής τάξης, που τον ανέδειξε σε υψηλά καθοδηγητικά πόστα στις γραμμές του ΚΚΕ. Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ και εγώ προσωπικά απευθύνουμε σε σας θερμά συλλυπητήρια μαζί με την παράκληση να διαβιβάσετε τα συλλυπητήριά μας και προς την οικογένεια του σ. Καλούδη.

Συντροφικά, Δημήτρης Χριστόφιας, ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ"

  • Ο Κώστας και η Μαρίκα Μητσοτάκη, σε σχετικό τηλεγράφημά τους, αναφέρουν: "Για το θάνατο του αγαπητού Νίκου, παρακαλώ δεχτείτε τα θερμά μας συλλυπητήρια".
  • Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του εκλιπόντος:

"Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του μεγάλου αγωνιστή Νίκου Καλούδη. Οι αγώνες του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για κάθε προοδευτικό άνθρωπο".

  • Ο Θεόδωρος Κατριβάνος, πρόεδρος της ΕΔΑ και τέως υπουργός, σε τηλεγράφημά του, τονίζει: "Δεχθείτε τα θερμά συλλυπητήρια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΑ και εμού προσωπικά για το θάνατο του Νίκου Καλούδη. Ο Ν. Καλούδης υπήρξε ένας αδιαπραγμάτευτος σεμνός κομμουνιστής και συνεπής δημοκράτης. Ο θάνατός του θα ορφανέψει το χώρο της Αριστεράς".
  • "Δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του αδιαπραγμάτευτου και ασυμβίβαστου αγωνιστή της Δημοκρατίας Νίκου Καλούδη", αναφέρει στο δικό του τηλεγράφημα προς την ΚΕ του ΚΚΕ ο Μπάμπης Παπαγιαλιάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ