Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Γενέθλια" της ΔΕΕ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της θα γιορτάσει η Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση (ΔΕΕ), με τη διοργάνωση ενός μεγάλου σεμιναρίου στις 17 του Μάρτη, στο οποίο είναι προσκεκλημένος να μιλήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Οι άλλοι προσκεκλημένοι - ομιλητές είναι οι γενικοί γραμματείς της ΔΕΕ και του ΝΑΤΟ κ. κ. Ζοσέ Κουτιλέιρο και Χαβιέρ Σολάνα και οι υπουργοί Αμυνας του Βελγίου και της Πολωνίας κ. κ. Ερικ Ντερέικε και Γιάνους Ονίσκιεβιτς.

Θα είναι παρόντες στο σεμινάριο αυτό ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Εξωτερικές Σχέσεις Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ και ο Λουίς Μάρτα ντε Πουίγκ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ΔΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση, που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία στη ΔΕΕ, όσο και ο κ. ντε Πουίγκ είχαν προτείνει ο "εορτασμός" αυτός να συνδυαστεί με τη σύγκληση ενός συμβουλίου κορυφής των χωρών - μελών της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης. Το γεγονός, όμως, ότι η ίδρυση της ΔΕΕ μετά τον πόλεμο (17 Μάρτη 1948) απέβλεπε στην εξουδετέρωση κάθε νέας επιθυμίας της Γερμανίας να πάρει ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα της, οδήγησε πολλά κράτη - μέλη στην απόρριψη αυτής της ιδέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ