Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρετούμε σήμερα τον παλαίμαχο κομμουνιστή Τ. Παπανικολάου

Η τελετή γίνεται στις 15.30 στην εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους Ιλισίων, ενώ η ταφή αύριο στη γενέτειρά του, στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων

Το τελευταίο αντίο στον παλαίμαχο κομμουνιστή Τάκη Παπανικολάου,που "έφυγε" από κοντά μας προχτές, θα πουν σήμερα Πέμπτη, 5 Μάρτη,σύντροφοι και συναγωνιστές του. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στις 15.30 από την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους Ιλισίων.Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, όπου και θα ταφεί αύριο Παρασκευή.Ο Τάκης Παπανικολάου, γεννημένος το 1924, οργανώθηκε από τα εφηβικά του χρόνια στην ΟΚΝΕ και στο ΚΚΕ, πήρε μέρος σε όλες τις φάσεις του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού της πατρίδας μας και διακρίθηκε στο νεολαιίστικο κίνημα της Θεσσαλίας και αργότερα, στα φοιτητικά του χρόνια, στην ΕΠΟΝ Σπουδάζουσας Αθήνας, στη Σχολή της Νομικής. Υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία στη Μακρόνησο, υπέστη όλα τα βασανιστήρια των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος και έπειτα εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη. Μετά την απόλυσή του το 1956, συμμετείχε στο ΚΣ της Νεολαίας της ΕΔΑ και στις εκλογές του '63-'64 εκλέχτηκε βουλευτής της ΕΔΑ. Κατά τη διάρκεια της χούντας, πιάστηκε από τους πρώτους, εξορίστηκε στη Γυάρο και στο Παρθένι της Λέρου, μέχρι το 1971. Μετά την πτώση της δικτατορίας συμμετείχε στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και στο 9ο, 10ο και 11ο Συνέδριο εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του Κόμματος και μέχρι σήμερα ήταν υπεύθυνος του Νομικού Τμήματός της.

Παράδειγμα για τους νέους

Πλήθος φτάνουν τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για το θάνατο του αξέχαστου συντρόφου στην οικογένειά του.

  • Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια όλων των κομμουνιστών του νομού, σημειώνει σε ανακοίνωσή της: "Ο σύντροφός Τάκης, με το ήθος, τη συντροφικότητα και την κομματική συνέπεια που διέκρινε όλη τη δράση του, αποτέλεσε παράδειγμα για πάρα πολλά χρόνια για όλους τους κομμουνιστές και ιδιαίτερα τους νέους, που είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί του.

Μεγάλη ήταν επίσης η εκτίμηση που κατάκτησε όλο το διάστημα που βρέθηκε στα Τρίκαλα από όλο τον λαό. Τρανή απόδειξη όλων αυτών ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε το Κόμμα και στο πρόσωπό του, εκλέγοντάς τον κατ' επανάληψη βουλευτή Τρικάλων".

  • Το ΝΣ Τρικάλων της ΚΝΕ τονίζει, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων: "Ο σύντροφός Παπανικολάου, χρεώνει όλους εμάς, που θέλουμε να βαδίσουμε τον δρόμο που αυτός, μαζί με την ηρωική γενιά της ΟΚΝΕ και στη συνέχεια της ΕΠΟΝ χάραξε, να παραδειγματιστούμε από τη δράση του. Μια δράση γεμάτη σκληρούς ηρωικούς ταξικούς αγώνες, που έδωσε στις εξορίες, στην παρανομία, στη νομιμότητα με ανιδιοτέλεια, συνέπεια, αταλάντευτα στις επάλξεις του Κόμματος".
  • Η ΝΕ Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αξέχαστου συντρόφου και στη μνήμη του προσφέρει 10.000 δρχ. στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη του Τ. Παπανικολάου, αντί για στεφάνι ο σύντροφος Τέλιος Γιώργος,μέσω της ΚΟΒ Φιλιππούπολης Λάρισας, προσφέρει στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, 5.000 δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ