Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΗΣΑΠ
Αγωνία για το μέλλον της επιχείρησης

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΟ Πειραιά στα πλαίσια δραστηριοτήτων για τα 80χρονα του ΚΚΕ

Το μήνυμα του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους για ενότητα, αντίσταση και αγώνα, βρίσκει έδαφος. Αυτό είναι το συμπέρασμα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά (ΚΟΠ), με επικεφαλής τον γραμματέα της, Σήφη Κωτσαντή,στους εργαζόμενους των ΗΣΑΠ, που διοργάνωσε η ΚΟΒ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το 80χρονα του Κόμματος. Ο Σ. Κωτσαντής κατά την ομιλία του ανέλυσε την πολιτική του ΚΚΕ, ενώ περιοδεύοντας στους χώρους εργασίας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους εργαζόμενους, που εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον το δικό τους και του δημόσιου χαρακτήρα των ΗΣΑΠ.

"Σιγά σιγά αποκαλύπτονται", τονίζει ένας εργαζόμενος, ενώ ένας άλλος απευθυνόμενος στους κομμουνιστές λέει: "Αντισταθείτε όσο μπορείτε". Αλλος ρωτά για τη θέση του ΚΚΕ σχετικά με τις συμμαχίες. Αλλος υπογραμμίζει ότι το "καζάνι βράζει" και, όσο και αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εφαρμόσουν τα σχέδιά τους ανενόχλητα, σύντομα θα εκραγεί.

"Πολλές προσπάθειες έγιναν να διαλυθεί το ΚΚΕ. Οσο όμως θα υπάρχουν εργάτες, θα υπάρχει και το ΚΚΕ", τόνισε ο Σ. Κωτσαντής προσθέτοντας ότι ο ρόλος του Κόμματος σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερος λόγω ακριβώς της κυριαρχίας του κεφαλαίου διεθνώς μετά τις ανατροπές των σοσιαλιστικών χωρών. "Η κυριαρχία αυτή του κεφαλαίου δεν μπορεί να γίνει παρά με την αφαίρεση των κατακτήσεων των εργαζομένων", υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΟΠ επισημαίνοντας ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μπανανία.

"Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που προβάλλει αντίσταση και οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων. Εχει καθαρή γραμμή. Να μην υποταχθούμε στα σχέδια του κεφαλαίου. Για να ανατραπούν αυτά τα σχέδια χρειάζεται σύγκρουση", τόνισε σημειώνοντας: "Αλλη λύση δεν υπάρχει από το να οργανωθεί ο κόσμος και να παλέψει για μία πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα. Με τα άλλα κόμματα δεν μπορούμε να συμμαχήσουμε, όχι γιατί δεν το θέλουμε, αλλά γιατί δεν υπάρχει αντικειμενική βάση. Εμείς λέμε να συγκροτηθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο. Στις σημερινές συνθήκες να συγκροτηθεί ένα νέο ΕΑΜ".

Αναφερόμενος εξάλλου στα σχέδια της κυβέρνησης για τις συγκοινωνίες γενικά και τους ΗΣΑΠ ειδικότερα, ο Σ. Κωτσαντής τόνισε ότι εντάσσονται στην εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου με την ιδιωτικοποίηση μέσω της μετοχοποίησης. "Ο στόχος είναι σαφής: Να εξαφανιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών και να συμπυκνωθούν τα εργατικά δικαιώματα", τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ