Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του...

"Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού καλείται για μια ακόμη φορά να πληρώσει πανάκριβα το τίμημα της συνειδητής πρόσδεσης της χώρας μας σε ένα ουσιαστικά μοντέλο ευρωπαϊκής οικοδόμησης, για το οποίο ποτέ δεν ενημερώθηκε ουσιαστικά, ποτέ δε ζητήθηκε η γνώμη του".Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ και συνεχίζει:"Με την πρόσφατη γενναία υποτίμηση της δραχμής, εισερχόμαστε πλέον σε ένα νέο κύκλο λιτότητας, δραματικής αύξησης του εξωτερικού δημόσιου χρέους, εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων, κατεδάφισης των πιο στοιχειωδών εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, καθίσταται άμεσο, επιτακτικό και περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα της διεξαγωγής εθνικού δημοψηφίσματος σχετικά με το συγκεκριμένο ευρωενωσιακό προσανατολισμό.

Η επικείμενη έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών επικύρωσης της Συνθήκης του Αμστερνταμ προϋποθέτει την αναζήτηση επιτέλους της γνώμης των σωστά και ολόπλευρα ενημερωμένων Ελλήνων πολιτών. Αλλωστε είναι ακραία εκδήλωση αυταρχικής αντίληψης και ετσιθελισμού, το να καλούνται απλά και εκ των υστέρων να αποδέχονται πρόθυμα και... "υπεύθυνα" τις συνέπειες τέτοιων κρίσιμων επιλογών.

Πάνω στην εύλογη και δημοκρατική αυτή αξίωση, καλούμε για άλλη μια φορά τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές, τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους πνευματικούς ανθρώπους, να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και δημόσια. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του... ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ