Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 1998"
Αντεργατική ... ανακεφαλαίωση!

Σύσκεψη χτες κυβερνητικού επιτελείου για το σχέδιο "ενίσχυσης" της απασχόλησης, που θα κατατεθεί στην ελέγχουσα Ευρωπαϊκή Ενωση

Μια ...ανακεφαλαίωση της κυβερνητικής πολιτικής για τη δήθεν ενίσχυση της απασχόλησης, που λειτουργεί σαν πρόσχημα για την παραπέρα πολύπλευρη στήριξη των εργοδοτών, περιλαμβάνεται στο "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση το 1998",το οποίο θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση σύντομα και για το οποίο συζήτησαν χτες οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Τ. Γιαννίτσης.

Το σχέδιο αυτό, το οποίο θα έχει 19 κατευθυντήριες γραμμές, συντάσσεται με βάση τις κατευθύνσεις της Συνόδου Κορυφής του Λουξεμβούργου και κάτι αντίστοιχο θα καταθέσουν όλες οι χώρες της ΕΕ, αν και η δική μας αναμένεται να είναι η πιο... γρήγορη. Την επόμενη βδομάδα θα δοθεί το σχέδιο στους "κοινωνικούς εταίρους" για υποβολή προτάσεων, ενώ στις αρχές Απρίλη θα εξεταστεί σε ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προωθήσει το Μάη η κυβέρνηση για τις... πιο ευέλικτες "νέες εργασιακές σχέσεις" - που αφορούν και τη συνολική "διευθέτηση του χρόνου εργασίας" - θα συμπεριληφθούν, επίσης, στο σχέδιο, ενώ θα υπάρξει ποσοτικοποίηση των στόχων της κυβέρνησης, έτσι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί στο τέλος του χρόνου για το αν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της!

Ανάμεσα στα άλλα, στο σχέδιο θα γίνεται συγκεκριμένη αναφορά και στους στόχους για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, τη μερική απασχόληση, στα προγράμματα σύνδεσης, κατάρτισης και απασχόλησης, στα προγράμματα δημιουργίας "νέων θέσεων εργασίας", ενώ θα κυριαρχεί το συνολικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πρόσφατα στις λεπτομέρειές του το υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ