Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Χαμένα και πάλι τα λαϊκά στρώματα

"Οι μόνοι χαμένοι είναι και πάλι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα". Την επισήμανση αυτή έκανε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση για τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

Ειδικότερα, σημείωσε: "Πρέπει να κατανοηθεί ότι και την υποτίμηση της δραχμής και τις αυξήσεις που ακολούθησαν, ήδη, στα περισσότερα προϊόντα και αγαθά μαζικής κατανάλωσης, θα τις μετακυλήσουν, αν δεν τις μετακύλησαν ήδη, στη λαϊκή κατανάλωση. Κι αυτή είναι η πρώτη αρνητική επίπτωση στην τσέπη των εργαζομένων. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό των μισθοσυντήρητων και των συνταξιούχων. Αλλά και την αύξηση του δημοσίου χρέους θα την πληρώσουν άμεσα και μακροπρόθεσμα πάλι οι εργαζόμενοι. Το μεγάλο κεφάλαιο, για άλλη μια φορά, θα συνεχίσει να σπεκουλάρει και να κερδίζει δισεκατομμύρια, όχι μόνον σε λίγες ώρες, όπως έγινε πρόσφατα, αλλά μόνιμα και σταθερά. Οι μόνοι χαμένοι είναι και πάλι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει να μιλά για αυξήσεις του 2,5%.

Και δεν είναι μόνον η άμεση οικονομική επιβάρυνση, που είναι πιο φανερή. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, για τη δήθεν αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την υποτίμηση, είναι το δεύτερο κύμα της λαίλαπας σε βάρος των εργαζομένων. Θα επιταχύνουν τις διαδικασίες μείωσης των κοινωνικών δαπανών, την επιδρομή στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην αύξηση του ορίου ηλικίας, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Κι όλα αυτά για την ευημερία των αριθμών και των δεικτών και σε βάρος του λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ