Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Μονά - ζυγά δικά τους...

Ζητούν να πωλούν τα ΙΧ με τις νέες τιμές, αλλά να επιβάλλονται φόροι με βάση τις παλιές

Προκλητικές αξιώσεις πρόβαλαν χθες οι εκπρόσωποι των εισαγωγέων αυτοκινήτων, οι οποίοι υπολογίζουν μεν τις τιμές των πωλούμενων αυτοκινήτων με τις νέες ισοτιμίες, έτσι όπως διαμορφώθηκαν μετά την υποτίμηση της δραχμής, απαιτούν όμως από το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι τις 30 Απρίλη, να υπολογίζει τους φόρους επί των αυτοκινήτων με τις ισοτιμίες που ίσχυαν πριν από την υποτίμηση.

Σε συνάντηση που έγινε χτες στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ των εκπροσώπων των εισαγωγέων και του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Δρυ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ολοκληρώθηκε η "διαπραγμάτευση" και ως εκ τούτου το θέμα παραμένει προς εξέταση. Οι εισαγωγείς ζητούν για τα αυτοκίνητα που είτε υπάρχουν σε στοκ (χωρίς να έχουν εκτελωνιστεί) είτε έχουν παραγγελθεί πριν από την υποτίμηση της δραχμής και έχουν φορτωθεί και μεταφέρονται στη χώρα μας, να μην ισχύσουν οι φόροι με τις νέες τιμές μέχρι τις 30 Απρίλη. Αντίθετα, οι ίδιοι ζητούν να πωλούν τα αυτοκίνητα με τις νέες ισοτιμίες της δραχμής.

Πρόκειται για τους φόρους, του εισαγωγικού δασμού (επιβάλλεται μόνο στα αυτοκίνητα που εισάγονται από χώρες εκτός ΕΕ), τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης(ΕΦΚ), τον ΕΠΕΤ (φόρο πινακίδων) και τον ΦΠΑ.

Για το θέμα αυτό, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών την προηγούμενη Τρίτη, επισήμανε ότι για μεν τον ΕΦΚ αυτοκινήτων και το φόρο πινακίδων (ΕΠΕΤ), οι νέες ισοτιμίες ισχύουν από την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ, αντίθετα, για τον εισαγωγικό δασμό και τον ΦΠΑ οι νέες ισοτιμίες θα επιβληθούν απ' τις 24 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ