Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική

Την Τομεακή Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, παρακολούθησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός

Η Τομεακή Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Τη διαδικασία παρακολούθησε ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης Νίκος Σοφιανός.

Στην παρέμβασή του ο Γραμματέας του ΚΣ μεταξύ άλλων τόνισε: "Κοινή διαπίστωση όλων, όπως αναδείχτηκε και από τη συζήτηση, είναι ότι η δράση της Οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα ήταν θετική, ανοδική, αποκτήθηκε καλύτερη επαφή με τη νεολαία, πιο αποτελεσματική παρέμβαση στο κίνημά της, ανάπτυξη των γραμμών της.

Η ανοδική πορεία της Τομεακής Οργάνωσης είναι αντίστοιχη με τη συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει η Οργάνωσή μας ένα χρόνο μετά το συνέδριό της. Σ' αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις από τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις και συνδιασκέψεις που πραγματοποιούν αυτό το διάστημα οι οργανώσεις της ΚΝΕ.

Η άνοδος της δράσης και της παρουσία της ΚΝΕ απορρέει από την άνοδο της πολιτικής επιρροής και του κύρους του ΚΚΕ, που είναι εμφανής γενικά στην κοινωνία, αλλά και στη νεολαία. Οι νέοι καταλαβαίνουν τη διαφορετικότητα της πολιτικής πρότασης του Κόμματός μας, αντιλαμβάνονται ότι προτείνουμε έναν άλλο δρόμο από αυτόν της συναίνεσης και της υποταγής. Σε σχέση με τη δική μας δουλιά μπορούμε να διακρίνουμε τρία βήματα που έγιναν και συντέλεσαν στην άνοδο της δράσης μας.

  • Πρέπει να εκτιμήσουμε ότι η καθημερινή δράση των μελών και των στελεχών μας, η επαφή και το άνοιγμά τους στη νεολαία, οι μάχες που κλήθηκαν να δώσουν δόθηκαν με καλύτερους όρους, με μεγαλύτερο θάρρος και αποφασιστικότητα. Ξεπερνάμε τυχόν δισταγμούς που μπορεί να παρουσιάζονται, γιατί έχουμε τη δυνατότητα να πείθουμε με τις θέσεις και την πολιτικής μας. Μιλάμε για τα προβλήματα που βιώνουν οι νέοι, προβάλλουμε τη διέξοδο της αντίστασης και του αγώνα, έχουμε σταθερή πολιτική παρουσία στους νεανικούς χώρους.
  • Πιο συγκεκριμένα και με σχέδιο ασχοληθήκαμε με το κίνημα της νεολαίας, όχι μόνο σαν σύνθημα, αλλά με τη δουλιά μας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των αγώνων. Οι προσπάθειες συσπείρωσης δυνάμεων γύρω από τις παρατάξεις και τις κινήσεις μας, εκεί που δουλέψαμε συγκεκριμένα είχαν επιτυχία και αποτελέσματα. Παράδειγμα είναι η παρέμβαση της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη στις γειτονιές του Τομέα. Από αυτή την παρέμβαση φαίνεται ότι η νεολαία δε σιωπά, δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί παθητικά ό,τι της σερβίρουν. Εμείς δε θέλουμε τη νεολαία να διεκδικεί γενικά και αόριστα, αλλά να βλέπει και να καταδικάζει τους ενόχους, αυτούς που ευθύνονται για την αβεβαιότητα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει.
  • Το σύνθημα για γερή και μαζική ΚΝΕ κατανοείται καλύτερα ότι μπορεί να γίνεται πράξη, μέσα από τη δουλιά όλων μαζί και του καθένα μας ξεχωριστά. Η επαφή μας με τη νεολαία αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της οργάνωσής μας, που πρέπει πιο τολμηρά να αξιοποιήσουμε.

Το επόμενο διάστημα, το πρώτο καθήκον που σηματοδοτεί τη δράση μας είναι η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Θα κριθούμε από το πόσο πλατιά θα είναι η συσπείρωση της νεολαίας στις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζουμε. Πρέπει περισσότεροι νέοι να καταλάβουν "τι παίζεται" σ' αυτές τις εκλογές, να καταλάβουν ποιους θα στηρίξουν και ποιους θα απομονώσουν. Μέσα και από αυτή την εκλογική μάχη μπορεί να δοθεί μήνυμα καταδίκης στην κυρίαρχη πολιτική και τους στυλοβάτες της.

Το κριτήριο της επιλογής δεν μπορεί να είναι η "γοητεία" των εκλεκτών της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας, αλλά η στάση και οι θέσεις που παίρνουν πάνω στα προβλήματα των νέων. Η στάση τους απέναντι στην ογκούμενη επίθεση που γίνεται στα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας.

Οι εντολοδόχοι του πολιτικού κατεστημένου στους δήμους πρέπει να "πληρώσουν" για την ανεργία, την εκπαιδευτική υποβάθμιση, τη λιτότητα, την άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Με τέτοια κριτήρια πρέπει να διαλέξουν οι νέοι και η Οργάνωσή μας μπορεί να δώσει ώθηση στη διαμόρφωση ενός ρεύματος καταγγελίας - αντίστασης - προοπτικής που θα εκφραστεί με την ψήφο τον Οκτώβρη. Τώρα, όμως, πρέπει να ξεδιπλωθούν οι πολύμορφες πρωτοβουλίες σε κάθε δήμο συσπείρωσης - δράσης - διεκδίκησης με τις δημοτικές μας Κινήσεις.

Το Φεστιβάλ μας, που ξεκινάει από τα μέσα του Μάη, θα είναι η διαδρομή με τους εκατοντάδες σταθμούς, για να φτάσει το κάλεσμα της αντεπίθεσης παντού και να εκφραστεί δυναμικά με την πιο πλατιά συσπείρωση νέων στα ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και των δημοτικών Κινήσεων που στηρίζουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ