Κυριακή 5 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ημέρα αγώνα αύριο

Με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 11 του Μάη στην Αθήνα κλιμακώνεται ο αγώνας τους

Σε συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο οι ελαιοπαραγωγοί σε πολλές περιοχές της χώρας, πραγματοποιώντας συλλαλητήρια ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Οι ελαιοπαραγωγοί με το συντονισμένο αγώνα διεκδικούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους και ζητούν άμεση ικανοποίηση των κρίσιμων αιτημάτων τους. Παράλληλα, ετοιμάζονται δυναμικά για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 11 του Μάη στην Αθήνα, με το οποίο και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Αγωνιστικές αποφάσεις για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων αύριο Δευτέρα έχουν πάρει οι Συντονιστικές Επιτροπές Λέσβου,Χανίων,Αιγίου και Λακωνίας,καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων στην Κέρκυρα.

Στη Λέσβο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί, με ανακοίνωσή της, όλους τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στον Παπάδο στις 7.30 μμ και να ενώσουν τη φωνή τους, διεκδικώντας μέτρα για την άμεση λύση στα προβλήματά τους.

Στα Χανιά, η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο των ελαιοπαραγωγών του νομού στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10 πμ.Θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τα οξυμένα προβλήματα και τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, οι ελαιοπαραγωγοί του νομού δείχνουν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν μαζικά στο μεθαυριανό συλλαλητήριο. Παράλληλα, κλιμάκια της ΣΕΑ συνεχίζουν τις περιοδείες στα χωριά των Χανίων, ενημερώνοντας τους ελαιοπαραγωγούς και καλώντας τους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Δευτέρας.

Στην Κέρκυρα, η Ομοσπονδία αποφάσισε να γίνουν παράλληλα τρία συλλαλητήρια, στο βόρειο, κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού. Στις 7.30 μμ θα συγκεντρωθούν στο χωριό Καρουσάδες οι ελαιοπαραγωγοί του βόρειου τμήματος του νησιού, στους Λιαπάδες του κεντρικού και στη Λευκίμμη του νότιου.

Στο Αίγιο, η συγκέντρωση των ελαιοπαραγωγών θα πραγματοποιηθεί στην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών στις 7 μμ,ύστερα από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, η οποία συνεχίζει τις περιοδείες στα χωριά της επαρχίας, καλώντας τους ελαιοπαραγωγούς να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση.

Στη Λακωνία, επίσης, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, οι ελαιοπαραγωγοί θα συγκεντρωθούν στο χωριό Καστόρι στις 11 πμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ