Κυριακή 5 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στόχος μας η πιο πλατιά αγωνιστική ενότητα

Τα έργα της σημερινής δημοτικής αρχής στο Δήμο του Βύρωνα είναι πολλά,αλλά το ερώτημα που προκύπτει προς το δήμαρχο διακόπτει την καταγραφή τους. Πώς μπορεί μια δημοτική αρχή με τα ισχνά οικονομικά που έχουν σήμερα οι δήμοι να παρουσιάζει αυτό το σύνολο των έργων κι επιπλέον φέτος να παρουσιάζει μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών;

Ο σημερινός δήμαρχος και υποψήφιος της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης" στις επόμενες εκλογές, Νίκος Ρογκάκος,είναι κατηγορηματικός: "Απαιτείται, τονίζει, διάφανη και ορθολογιστική διαχείριση των οικονομικών του δήμου. Τα έργα που γίνονται έχουν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η αντίληψή μας είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί αναπτυξιακά για την περιοχή, να έχει στόχο να ανεβάζει το επίπεδο ζωής των κατοίκων και όχι να λειτουργεί φορομπηχτικά, όπως προτρέπει η κυβέρνηση".

Οσο για τη νέα τετραετία που έρχεται, ο Ν. Ρογκάκος επισημαίνει ότι "το εκλογικό πρόγραμμα για τη νέα τετραετία σχεδιάζεται με βάση την τετραετή εμπειρία που ήδη υπάρχει. Είναι καταγραμμένες πλέον οι ανάγκες για μεγάλες παρεμβάσεις στην περιοχή και αυτές θα υλοποιηθούν". Επιπλέον όμως τονίζει ότι "είναι ανάγκη να παλέψουμε με αποφασιστικότητα για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να απαιτήσουμε δυναμικά με έναν άλλο συνδικαλιστικό συσχετισμό, που προϋποθέτει ότι πρέπει να αναδειχτούν προοδευτικοί δήμαρχοι, συναγωνιστές του λαού για τη λύση των προβλημάτων της ΤΑ, στην υπηρεσία του λαού και όχι δυνάστες του. Στοχεύουμε στην πιο πλατιά αγωνιστική ενότητα του λαού της περιοχής ως προϋπόθεση για να βάλουμε φραγμό στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης, που τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για το μέλλον του τόπου".

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως σήμερα είναι και ένα πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση θέλει να εναποθέσει δικές της αρμοδιότητες και υποχρεώσεις απέναντι στον πολίτη. Απέναντι σε αυτήν τη στάση και την πρόκληση της κυβέρνησης τι θέση θα κρατήσει η δημοτική αρχή του Βύρωνα;

"Διαφωνούμε στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων χωρίς θεσμοθετημένους πόρους και διαφωνούμε με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που εξευτελίζουν τα κεκτημένα των εργαζομένων και αναδείχνουν το δήμαρχο - ενώ πρέπει να αφουγκράζεται και να λύνει τα προβλήματα - σε σκληρό διαχειριστή του συστήματος", τονίζει ο Ν. Ρογκάκος και προσθέτει: "Εμείς δημιουργούμε θέσεις εργασίας με κατοχυρωμένα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν εννοούμε οι νέες θέσεις εργασίας να γίνονται βορά στις αντιλήψεις του κάθε δημάρχου. Αυτή είναι και η διαφορά μας με τους διαχειριστές του συστήματος. Οταν οι δήμαρχοι λειτουργούν αντιλαϊκά, ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων; Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον ένοχο και να στρέψουμε την οργή των ανέργων εναντίον εκείνων που σχεδιάζουν έτσι το μέλλον τους. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, είναι να συμβάλλουμε στη μεγάλη ενότητα, στο μέτωπο που θα βάλει φραγμό στο σημερινό κατήφορο και θα παλέψει για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και να διεκδικούμε όλα όσα θεσμοθετημένα ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να της τα αποδώσει. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα όσα ο λαός διεκδικεί, για τη βελτίωση της ζωής του εργαζόμενου, για τη διασφάλιση της δωρεάν παιδείας, υγείας, για την καταπολέμηση της ανεργίας. Για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση δίπλα στο δημότη, στην υπηρεσία του και όχι φορομπηχτικό μηχανισμό στην υπηρεσία της εκάστοτε κυβέρνησης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλογές υπό περιορισμούς (1999-04-24 00:00:00.0)
Μήνυμα νίκης και αποφασιστικότητας (1998-10-10 00:00:00.0)
Το έργο μας ταυτισμένο με τη θέληση του λαού (1998-09-26 00:00:00.0)
Απαράδεκτος ο "κώδικας δεοντολογίας" (1998-07-15 00:00:00.0)
Ο Τάκης Δημεράς στους Γόννους Λάρισας (1998-04-14 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων (1998-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ