Κυριακή 5 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς

Την αδιαφορία της κυβέρνησης για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής κατήγγειλε με την απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του, με αφορμή τις καταστροφές που έγιναν στην περιοχή από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Παράλληλα, μετά από πρόταση του επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Αντώνη Χοροζάνη,το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να αποζημιωθούν οι πληγέντες με το ποσό των 400.000 (200.000 από τη Νομαρχία και 200.000 από τους δήμους) για τα τρέχοντα έξοδά τους, να αποζημιωθούν για την αντικατάσταση των οικοσυσκευών που καταστράφηκαν, καθώς και να καλυφθούν οι δαπάνες στέγασης των πληγέντων.

Οσον αφορά τις βιοτεχνίες που καταστράφηκαν, το Νομαρχιακό Συμβούλιο απαιτεί το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την Εφορία, το ΙΚΑ και τις τράπεζες, την πλήρη αποζημίωσή τους για τις πρώτες ύλες και τα μηχανήματα που καταστράφηκαν, καθώς και την επιδότησή τους με άτοκο δάνειο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά.

Οπως σχολίασε μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης ο επικεφαλής της ΝΑΣ, οι αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα πέφτουν στο "κενό" όσο η πλειοψηφία του συνεχίζει να υποστηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ