Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Ποιος θα πληρώσει το "μάρμαρο" για το πράσινο;

"Το μεγάλο πρόβλημα για το πράσινο της Αθήνας δεν είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Εθνικού Κήπου ή του Πεδίου του Αρεως", υπογράμμισε χτες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα". Σε ερώτηση του "Ρ" για τις εξαγγελίες του Δ. Αβραμόπουλου και της Μ. Δαμανάκη, που, καθένας για λογαριασμό του, ζητούν να πάρουν τη διαχείριση των τελευταίων μεγάλων ελεύθερων χώρων από... το κακό Δημόσιο, ο Λεων. Αυδής παρατήρησε ότι "το πρόβλημα, εκτός από την έλλειψη χώρων πράσινου και τη συνεχή μείωση αυτών που υπάρχουν, είναι η έλλειψη φροντίδας.Ο Δήμος Αθήνας, σημείωσε, αποδείχτηκε ανίκανος να συντηρήσει ακόμη και τους δικούς του χώρους πράσινου".

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος τα περισσότερα δέντρα δεν κλαδεύτηκαν ή κλαδεύτηκαν εκτός εποχής. Ακόμη και τα κηπάρια του Δήμου, τα παρτέρια, όπου έχουν απομείνει, είναι σε άθλια κατάσταση. Εξαιρούνται ελάχιστα πολύ κεντρικά. Ισα ίσα για τη βιτρίνα.

"Η αρμόδια Διεύθυνση πράσινου - τόνισε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" - δεν έχει το αναγκαίο εργατοτεχνικό προσωπικό για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Υπάρχει πλήθος κενών θέσεων κατά τον υπάρχοντα οργανισμό. Είναι έτσι πολύ αμφίβολο αν θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες με την πρόσφατη πρόσληψη 100 εποχιακών εργαζομένων".

"Επιπλέον, όπως σε κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, το κύριο και ουσιαστικό ερώτημα που ανακύπτει είναι ποιος θα πληρώσει τη δαπάνη και αν απλώς το κράτος θα τη μεταβιβάσει στους δημότες", υπογράμμισε ο Λ. Αυδής. "Επομένως τόσο ο δήμαρχος κ. Αβραμόπουλος, όσο και η υποψήφια δήμαρχος κ. Δαμανάκη οφείλουν να διευκρινίσουν αν το αίτημά τους να μεταβιβαστούν οι χώροι στο Δήμο συνοδεύεται από αίτημα για τη μεταβίβαση και αντίστοιχων πόρων ή αν εντάσσεται απλώς στην κυρίαρχη πολιτική αντίληψη της μεταβίβασης στους Δήμους αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Οφείλουν επίσης να θυμίσουν στους κατοίκους της πόλης ποια ήταν η στάση τους απέναντι στην καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας για χάρη του κ. Λαμπράκη", κατέληξε ο Λεων. Αυδής.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Δ. Αβραμόπουλος όσο και η Μ. Δαμανάκη απαιτούν να περάσουν στο Δήμο όλοι οι χώροι που διαχειρίζονται σήμερα τα υπουργεία Γεωργίας, ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να ζητήσουν ποτέ και τους ανάλογους πόρους από την κεντρική διοίκηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ