Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης πυλώνων

Θα συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή πυλώνων της ΔΕΗ στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, καθώς το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής εκπροσώπου του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Με την υπ' αριθμό 193/1998 απόφασή του το ΣτΕ (σε Ολομέλεια) έκρινε ότι δε συντρέχει λόγος να χορηγηθεί η ζητούμενη αναστολή και συνεπώς η αίτηση πρέπει να απορριφθεί. Η δικάσιμος της κύριας προσφυγής έχει προσδιοριστεί για τις 13-11-1998. Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι ο δήμος δεν προσδιορίζει τη συγκεκριμένη και ανεπανόρθωτη βλάβη που θα προκληθεί στο περιβάλλον από την εγκατάσταση των πυλώνων και των καλωδίων και ότι η περιοχή δεν είναι πλέον αγροτική, επειδή έχει γίνει οικιστική επέκταση της περιαστικής ζώνης Θεσσαλονίκης.

Με την προσφυγή ζητούν την αναστολή της από 27-6-1996 πράξης του γενικού διευθυντή του ΥΠΕΧΩΔΕ για την προέγκριση χωροθέτησης των έργων της μεταφοράς ενέργειας. Επίσης, ο εκπρόσωπος του δήμου υποστηρίζει ότι η εγκατάσταση των πυλώνων υπερυψηλής τάσης θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο περιβάλλον και στη χρήση των ακινήτων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ