Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΕΙ
"Κλείνουν" ένα - ένα τα ΤΕΙ από την Τετάρτη

Δυναμικές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου αποφάσισε η Ομοσπονδία Εκτάκτου Εκπαιδευτικού και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Τετάρτη οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί, αρχίζοντας από την Καβάλα και συνεχίζοντας με Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, θα "κλείνουν" σταδιακά τα ΤΕΙ, με στόχο, αν στο μεταξύ δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μέσα σε 10 μέρες να κλείσουν όλα.

Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί απαιτούν την άμεση απορρόφηση και μονιμοποίηση των επί σειρά ετών μονίμως εκτάκτων, τριετείς συμβάσεις για όσους έκτακτους απασχολούνται πάνω από 3 χρόνια στα ΤΕΙ, εξίσου αξιολόγηση της εκπαιδευτικής με την επαγγελματική δραστηριότητα για προσλήψεις εκτάκτου και μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Επίσης, διεκδικούν μηνιαίο τρόπο πληρωμής και αύξηση κατά 5 των ωρών ανάθεσης, για επίλυση του προβλήματος της μειωμένης ασφάλισης στο ΙΚΑ και της κατοχύρωσης του επιδόματος ανεργίας του καλοκαιριού, αλλά και για πληρωμή σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφού παραμένουν απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη σε αρκετά ακόμα ΤΕΙ και ψήφο στα όργανα του ΤΕΙ, αφού καλύπτουν το 70% του εκπαιδευτικού προσωπικού και θα πρέπει να παίρνουν μέρος στη λήψη των αποφάσεων.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι ακόμα δεν έχουν καλυφθεί οι 372 θέσεις μονίμων καθηγητών, αλλά μόνο 95, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών θέσεων. Τονίζει μάλιστα ότι το υπουργείο πρέπει να καταλάβει πως οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί δεν καλύπτουν πρόσκαιρες και περιστασιακές ανάγκες, αφού ξαναπροσλαμβάνονται μετά από προκηρύξεις κάθε Σεπτέμβρη για σειρά ετών (ακόμη και 15 χρόνια) ως "έκτακτοι".

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μιλώντας στο "Ρ" είπαν ότι ο κλάδος αγνοείται συστηματικά στα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας και παρά τις 16 τροπολογίες που έχουν κατατεθεί, οι έκτακτοι εξακολουθούν να μην "υπάρχουν". Τονίζουν μάλιστα ότι στα ΤΕΙ Πειραιά οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη, ενώ σε άλλα ΤΕΙ αυτές τις μέρες πληρώνονται για το Δεκέμβρη και το Γενάρη. Μάλιστα, έκαναν Πάσχα με το δώρο των Χριστουγέννων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ