Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέδριο - σταυροδρόμι

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών. Την ερχόμενη Τετάρτη, δεύτερη μέρα του 9ου τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, οι 300 και πλέον αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων οργανώσεων των αστυνομικών καλούνται να χαράξουν το νέο διεκδικητικό πλαίσιο και να επιλέξουν τη νέα ηγεσία.

Τα αρνητικά φαινόμενα και οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε ορισμένα σωματεία ή ακόμα και στην ίδια την ΠΟΑΣΥ, αποτελούν οπωσδήποτε ένα καλό μάθημα για όσους θα αποφασίσουν να ασχοληθούν στα σοβαρά με τον συνδικαλισμό στο χώρο της Αστυνομίας. Αρκεί, φυσικά, να μη δουν τις εκλογές ως ευκαιρία για την επίλυση των όποιων εσωκομματικών ή ενδοϋπηρεσιακών τους διενέξεων, αλλά σαν νέα αφετηρία για την ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος και για την προώθηση του εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι "σειρήνες" είναι πολλές. Ηδη κυκλοφορούν διάφορες φήμες περί οργανωμένης επιχείρησης αποπροσανατολισμού των συνέδρων από ορισμένους αντιπροσώπους που έχουν "διαφορές" με τη σημερινή διοίκηση. Αλλοι λένε ότι γίνεται προσπάθεια εξαγοράς ορισμένων αντιπροσώπων, με στόχο την απονεύρωση της ΠΟΑΣΥ και άλλοι φοβούνται ότι θα παρουσιαστούν "αεριτζήδες" και "αλεξιπτωτιστές" της τελευταίας ώρας, για να υποστηρίξουν, δήθεν, τα συμφέροντα των αστυνομικών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και γενικότερα η κυβέρνηση, έχουν κάθε λόγο να ενισχύουν αυτές τις προσπάθειες. Εξάλλου, όταν ο συνδικαλισμός είναι του χεριού της, καμιά κυβέρνηση, δεν έχει βλάψει μέχρι σήμερα. Στο χέρι των αστυνομικών είναι να απομονώσουν τις "σειρήνες"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ