Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ετοιμάζονται για αγώνες οι γεωπόνοι

Την Κυριακή η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ) πραγματοποιεί, μεθαύριο Κυριακή, Γενική Συνέλευση στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Η συνέλευση γίνεται σε μια στιγμή που ο κλάδος των γεωπόνων, όπως και το σύνολο της αγροτικής οικονομίας, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Η ανεργία στον κλάδο έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία 15 χρόνια το υπουργείο Γεωργίας δεν προσέλαβε ούτε ένα γεωπόνο, με αποτέλεσμα σήμερα οι άνεργοι γεωπόνοι να υπερτερούν των εργαζομένων! Ακόμα χειρότερη γίνεται η θέση τους λόγω της συρρίκνωσης του υπουργείου Γεωργίας, της κατάργησης των Οργανισμών Βάμβακος, Καπνού, Γάλακτος και Ελαιολάδου, αλλά και της προτιθέμενης ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ. Σχετικά με τα προβλήματα των γεωπόνων είναι χαρακτηριστικές οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα των εργαζομένων του Οργανισμού Βάμβακος και Καπνού.

Στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΓ αναμένεται να εγκριθούν αποφάσεις για ενωτικούς αγώνες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επίθεση που δέχεται ο κλάδος των γεωπόνων και που είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης που γίνεται στο σύνολο των μικρών και μεσαίων αγροτών και στην αγροτική οικονομία.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γεωπόνων του Νομού Καρδίτσας σε πρόσφατη συνέλευσή του εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει την κατάργηση των Οργανισμών Βάμβακος, Καπνού, Γάλακτος και Ελαιολάδου, καταδικάζει τη μακροχρόνια ανεργία, που πλέον αποτελεί νοσηρό φαινόμενο της αγροτικής οικονομίας, ενώ καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει την επετηρίδα στις προσλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ