Σάββατο 25 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Υπηρετεί τις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη συγκρότηση της Βαλκανικής μετακινούμενης Ταξιαρχίας

Την πλήρη αντίθεσή της για τη συγκρότηση της Βαλκανικής μετακινούμενης Ταξιαρχίας, που σχεδιάζεται προωθώντας τα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών στην περιοχή, εκφράζει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.Ταυτόχρονα καλεί το λαό να αντιδράσει και μέσα από τη μαζική συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του 20ού Δεκαήμερου Ειρήνης και τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία.

Η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ επισημαίνει τα εξής:

"Η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον θλιβερό και επικίνδυνο κατήφορο της εθελοδουλίας και υποταγής, επανήλθε στις διαβουλεύσεις για τη δημιουργία μιας Βαλκανικής μετακινούμενης Ταξιαρχίας, προσφέροντας το Κιλκίς ως έδρα της νέας δύναμης. Πιστεύει έτσι ότι θα πάρει το πάνω χέρι στον ανταγωνισμό με την Τουρκία, η οποία ως γνωστόν έχει προτείνει την Αδριανούπολη για έδρα της πολυεθνικής δύναμης. Είναι γνωστό ότι αυτή η πολυεθνική ταξιαρχία συγκροτείται με το υποκριτικό πρόσχημα της ειρήνης στην περιοχή.

Η ΕΕΔΥΕ εκτιμά ότι στην πραγματικότητα αυτή η πολυεθνική στρατιωτική δύναμη θα υπηρετεί επεμβατικούς σκοπούς των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή των Βαλκανίων και ευρύτερα.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη συγκρότηση της λεγόμενης Βαλκανικής Ταξιαρχίας και καλεί τους μαζικούς φορείς και τις Επιτροπές Ειρήνης να διαμαρτυρηθούν με κάθε τρόπο. Καλεί το λαό να αντιπαλέψει την πολιτική της ΝΑΤΟικής υποταγής, που αλυσοδένει τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ και μετατρέπει τους Ελληνες στρατιώτες σε "Ράμπο" στην υπηρεσία των συμφερόντων της Νέας Τάξης και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Απτά δείγματα της δυναμικής απάντησης του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας πήραν - όσοι επιμένουν ΝΑΤΟικά - με τις μεγάλες συγκεντρώσεις στον Πειραιά και στο Τροκαντερό ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανικού αντιτορπιλικού "Λαμπούν".

Ανάλογες απαντήσεις θα πάρουν και στις πανελλαδικές εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στο 20ό Δεκαήμερο Ειρήνης από τις 7-17 του Μάη, με κορύφωση τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στις 17 του Μάη, στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ