Σάββατο 25 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση αντιπροσωπειών ΚΚΕ - Μπάαθ Ιράκ

Ο διευθυντής των Γραφείων Εξωτερικών Σχέσεων του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ Ιράκ επισκέφτηκε τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό πραγματοποιήθηκε, χτες, συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με επικεφαλής τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ, με αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ του Ιράκ, με επικεφαλής τον Αρίτ Αλ - Κασάλι, διευθυντή των Γραφείων Εξωτερικών Σχέσεων του Κόμματος Μπάαθ.

Κατά τη συνάντηση ο Αρίτ Αλ - Κασάλι ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός του Ιράκ από το συνεχιζόμενο, εδώ και 8 χρόνια, εγκληματικό εμπάργκο, στη διατήρηση του οποίου επιμένουν οι ΗΠΑ, και τις τραγικές του συνέπειες, όπως ο θάνατος από ασιτία, σ' αυτό το διάστημα, ενός εκατομμυρίου παιδιών κάτω των 5 χρόνων. Αναφέρθηκε, επίσης, στις εξελίξεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν και στην πλήρη ικανοποίηση των όρων της από την κυβέρνηση του Ιράκ. Παρά την εξέλιξη αυτή, η επιθετικότητα των ΗΠΑ κατά του Ιράκ συνεχίζεται.

Ο Ηλίας Λέγγερης αναφέρθηκε στην κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ και τις ενέργειές του κατά της επιβολής του εγκληματικού εμπάργκο, που οδηγεί σε γενοκτονία τον ιρακινό λαό, καθώς και στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και άλλων χωρών κατά του Ιράκ, λόγω των τεραστίων συμφερόντων που συγκρούονται στην πετρελαιοφόρα αυτή περιοχή. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να σταματήσουν οι διώξεις κατά των κομμουνιστών στο Ιράκ και να νομιμοποιηθεί το Ιρακινό ΚΚ.Μια τέτοια ενέργεια, εκτός των άλλων, θα ενίσχυε και το εσωτερικό μέτωπο αντίστασης του λαού κατά των σχεδίων των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά του Ιράκ και της γενικότερης περιοχής.

Τέλος, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν σκέψεις για τη γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου από την αυξανόμενη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών, τις συνομιλίες για διεύρυνση του ΝΑΤΟ με χώρες της Μεσογείου και τη δημιουργία πολυεθνικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ