Σάββατο 25 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Πάνδημη "υποδοχή" στον πλασιέ των πολυεθνικών

Μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 27 του Απρίλη, στις 8.00 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο, διοργανώνουν δεκάδες φορείς του νησιού, μια μέρα πριν την προκλητική επίσκεψη του πρεσβευτή των ΗΠΑ Ν. Μπερνς

Πάνδημη "υποδοχή" ετοιμάζουν στον προκλητικό Αμερικανό πρέσβη Ν. Μπερνς δεκάδες μαζικοί φορείς της Ζακύνθου. Θα δώσουν απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του τοποτηρητή των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα μας, που αυτή τη φορά, αξιοποιώντας την "πρόσκληση" - πρόκληση του Συνδέσμου Καθαριότητας Δήμου και Κοινοτήτων Ν. Ζακύνθου για τις 28 - 30 Απρίλη, θέλει να διαφημίσει τα προϊόντα των αμερικανικών εταιριών καθαριότητας και ανακύκλωσης και να αναδείξει τη δήθεν... οικολογική προσφορά της χώρας του. Ο ζακυνθινός λαός, ακολουθώντας και συνεχίζοντας την υπερήφανη απάντηση του αδούλωτου λαού και της νεολαίας, που δόθηκε στους Αμερικανούς επιτελείς στον Πειραιά, στο Τροκαντερό του Φαλήρου και τη Θεσσαλονίκη, όταν θέλησαν να τα μετατρέψουν σε αναψυκτήρια για τα πληρώματα των πολεμικών τους πλοίων, που σκορπίζουν το θάνατο στην ευρύτερη περιοχή, θα δώσει τη δική του υπερήφανη απάντηση.

Το συλλαλητήριο - συγκέντρωση που διοργανώνεται στις 27 Απρίλη στις 8.00 μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου,καταγγέλλοντας την προκλητική ενέργεια του Συνδέσμου Καθαριότητας Ν. Ζακύνθου, να καλέσει ως τιμώμενο προσκεκλημένο τον Ν. Μπερνς, θα είναι μόνο η αρχή.

Στην κοινή ανακοίνωση - κάλεσμά τους οι δεκάδες φορείς και προσωπικότητες επισημαίνουν:

"Πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή προσβάλλει το λαό του νησιού μας, προσβάλλει τον πολιτισμό και την παράδοσή μας, γι' αυτό απαιτούμε ο Αμερικανός πρεσβευτής να περιοριστεί στα διπλωματικά του καθήκοντα μακριά από το νομό μας.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής, εκπρόσωπος των αιματοβαμμένων συμφερόντων της "νέας τάξης" στα Βαλκάνια, ο άνθρωπος εκείνος που επιδιώκει κάθε στιγμή να αμφισβητεί την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, να απαιτεί την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, να αμφισβητεί τα αντιτρομοκρατικά μέτρα, πρέπει ο λαός του νησιού μας να του δώσει την απάντηση που του πρέπει.

Η Ζάκυνθος δεν προσφέρεται για δημόσιες σχέσεις και μπίζνες.

Ο ζακυνθινός λαός θυμάται το ρόλο σας στην επιβολή της 7χρονης χούντας, στην κατοχή της Κύπρου και στο συνεχιζόμενο μαρτύριο του κυπριακού λαού, στο μαρτύριο των λαών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, που δε διστάζετε να μακελεύετε για να προωθήσετε τα συμφέροντα των αμερικανικών πολυεθνικών".

Η ανακοίνωση - κάλεσμα των φορέων του νησιού καταλήγει:

"Ζακυνθινοί και Ζακυνθινές,

Πάρτε μέρος στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο ενάντια στα συμφέροντα της "νέας τάξης πραγμάτων" που ο πρεσβευτής κομίζει και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας ανέλαβε να διαφημίσει.

Πάρτε μέρος στη συγκέντρωση για να καλέσουμε την κυβέρνηση να μαζέψει τον ανθύπατο και να τον περιορίσει στα διπλωματικά του καθήκοντα".

Οι φορείς που συνδιοργανώνουν το μεγάλο συλλαλητήριο "υποδοχής" και συνυπογράφουν την ανακοίνωση - κάλεσμα είναι οι εξής:

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου,Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων,Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων,Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων,Σωματείο Οικοδόμων,Σύλλογος Ταχυδρομικών Υπαλλήλων,η ΠΕΑΕΑ Ζακύνθου.Επίσης συνυπογράφουν: ο δήμαρχος Ζακυνθίων, Φώτης Λαδικός,οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Βαρβαρίγος Δημήτρης,Μπετίνης Στάθης,ο νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής της ΝΑΣ Αρβανιτάκης Διονύσης,ο δημοτικός σύμβουλος Αντωνάκης Γεώργιος,ο πρόεδρος της ΤΔΕ ΕΤΕ - ΔΕΗ Μαρίνος Αντώνης,ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Σύνδεσμο Καθαριότητας Δήμου και Κοινοτήτων Ν. Ζακύνθου, Αγαλιανός Διονύσης,το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου Κεφαλληνός Τάκης,ο γενικός γραμματέας Σεμιτέκολος Ντίνος και το μέλος Κώστας Μαρίνος Ξανθός,από το ΔΣ της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου, καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Ζακύνθου Ρίκος Γιώργος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ