Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιδια συνταγή και στα ΕΛΤΑ

Εργασιακές σχέσεις "λάστιχο" και άνοιγμα του δικτύου του σε ιδιωτικούς ανταγωνιστικούς φορείς είναι οι δύο κεντρικές ιδέες που διαπερνούν το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο των ΕΛΤΑ. Το "Σχέδιο" συζητιέται σήμερα σε ευρεία υπουργική σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ, με τη συμμετοχή των υπουργών Γ. Παπαντωνίου, Τ. Μαντέλη, Χρ. Πρωτόπαππα, Μ. Παπαϊωάννου και του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ Π. Κυριακόπουλου.

Και σε αυτήν την περίπτωση, η "λύση" αναζητιέται στη μείωση του εργατικού κόστους, με την κατάργηση του οχτάωρου και του πενθήμερου, την πρόσληψη προσωπικού "δεύτερης κατηγορίας", που θα στοιχίζει φθηνότερα, και τη στελέχωση του Οργανισμού με 60 στελέχη από την ελεύθερη αγορά, προς αντικατάσταση όσων στελεχών δεν κριθούν "κατάλληλα".

Και ενώ το εργατικό κόστος μπαίνει στο στόχαστρο του εκσυγχρονισμού, το "Σχέδιο" προτείνει οι προμήθειες ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων να μην εντάσσονται στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών. Παράλληλα το μεγάλο ατού του δημόσιου ταχυδρομείου, το δίκτυό του, παραδίδεται στους ανταγωνιστές του, υπό το πρόσχημα των "συμμαχιών", ενώ προτείνεται και η ίδρυση τουλάχιστον δύο θυγατρικών εταιριών, με αντικείμενο τη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων και την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων.

Τέλος, προβλέπεται η σταθεροποίηση του προσωπικού το 2001 στα 11.400 άτομα (δηλαδή στα επίπεδα του οργανογράμματος του 1988), όταν στο μεταξύ ο κύκλος εργασιών και ο όγκος δουλιάς έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ