Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
"Παρενέργειες" του μισθολογίου

Προβλήματα κάλυψης στις εφημερίες, ενώ η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε κινητοποιήσεις

Αρχισαν οι "παρενέργειες" στα δημόσια νοσοκομεία, από την εφαρμογή ποσοστών για την κάλυψη των εφημεριών, όπως προβλέπει ο νόμος για το νέο ιατρικό μισθολόγιο. Ωστόσο, χτες, ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας κάλεσε τους προέδρους των νοσοκομείων και τους είπε να εφαρμόσουν το νόμο "κατά γράμμα". Επίσης, τους είπε ότι αν δε φτάνουν οι εφημερεύοντες γιατροί για την κάλυψη των αναγκών, αυτές θα καλύπτονται από τον τομέα.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κηρύσσει εξάωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (8 π.μ. - 2 μμ) την Πέμπτη 14 Μάη. Επίσης, οι γιατροί του "Ευαγγελισμού" στη γενική συνέλευση πήραν ομόφωνη απόφαση για εξάωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 2 μμ) στις 12 - 13 Μάη. Κύριο αίτημα των γιατρών είναι να μην ισχύσουν τα ποσοστά εφημερευόντων, αλλά να καλύπτονται οι εφημερίες σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.

Η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες τονίζει ότι καλύπτει την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευση των γιατρών του "Ευαγγελισμού" για απεργιακές κινητοποιήσεις, με αιτήματα:

Να αποσυρθεί το προτεινόμενο από τη Διοίκηση περιοριστικό πρόγραμμα εφημεριών. Να συνταχθούν προγράμματα εφημεριών από συνελεύσεις των τμημάτων, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες σε εφημερεύοντες με την έγκριση της Επιστημονικής Επιτροπής. Να πληρωθούν για τον Μάη και τους προηγούμενους μήνες όσες πραγματικές εφημερίες πραγματοποιήθηκαν ενεργείς και κλήσεως. Σε περίπτωση, δε, που γιατροί του νοσοκομείου υποχρεωθούν να εργαστούν υπερωριακά χωρίς αμοιβή, έχουν έννομο δικαίωμα να αρνηθούν απλήρωτη εργασία. Να μην ισχύσουν ποσοστά εφημερευόντων, ούτε πλασματικές εφημερίες. Να μη μείνει κανένα τμήμα ακάλυπτο από ειδικευόμενους και ειδικευμένους γιατρούς. Στην περίπτωση που οι εφημερίες που εγκρίνει η Διοίκηση υπολείπονται των πραγματικών αναγκών, η ευθύνη για οποιοδήποτε κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία βαρύνει αποκλειστικά το ΔΣ του Νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση καταλήγει: "Δεν μπορεί σε Νοσοκομείο πρώτης γραμμής, το μεγαλύτερο της χώρας, που έχει τριτοβάθμιο χαρακτήρα, να μπαίνουν περιορισμοί στην εφημερία, που κινδυνεύουν να υποβαθμίσουν σοβαρά τις παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάσεις εργασίας των γιατρών αύριο και μεθαύριο (1998-12-13 00:00:00.0)
Αναστολή τακτικών εισαγωγών από αύριο (1998-12-06 00:00:00.0)
Αυθαιρεσίες με "πλασματικές εφημερίες" (1998-12-05 00:00:00.0)
Οι περικοπές οδηγούν στην εξαθλίωση (1998-11-08 00:00:00.0)
Διευρυμένο το πλαίσιο της ΕΙΝΑΠ (1998-09-10 00:00:00.0)
Γείτονας εν μέσω... φαντασμάτων (1998-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ