Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Μέρα Αντιφασιστικής Νίκης
  • Το Σάββατο 9 - 5 - 98 τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ θα γιορτάσουν την 53η επέτειο της συντριβής του φασισμού και Μέρα της Εθνικής Αντίστασης.

- ΧΑΛΚΙΔΑΣ.Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του μνημείου της ΕΑ, στην παραλία της Χαλκίδας στις 11 πμ.Καλούνται όλοι οι αγωνιστές και ο λαός της πόλης να πάρουν μέρος.

- ΛΑΡΙΣΑΣ στις 11 πμ στο Επιμελητήριο Λάρισας. Καλείται ο λαός της περιοχής να παραστεί.

- Νομαρχιακές Επιτροπές ΤΡΙΚΑΛΩΝ των ΠΕΑΕΑ, ΠΕΕΠΠ, ΠΕΑΤΑΘ στις 11 πμ στην πλατεία "Ηρώων Πολυτεχνείου".

- Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στις 6 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

- ΚΑΒΑΛΑΣ στις 11.30 πμ,στα γραφεία του παρ/τος και στη συνέχεια 11.30πμ κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Καπνεργάτη.

56χρονα του ένοπλου αγώνα
  • Το Παράρτημα ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ της ΠΕΑΕΑ και ο δήμος,την Κυριακή 10 - 5 - 98 στις 11 πμ,διοργανώνουν εκδήλωση για το γιορτασμό της επετείου των 56 χρόνων της έναρξης του ένοπλου αγώνα από τον Αρη Βελουχιώτη και τους συντρόφους του στην "Καλύβα Στεφανή".

- Το Παράρτημα ΛΑΜΙΑΣ καλεί τα μέλη του και το λαό της πόλης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Πούλμαν αναχωρεί από την πλατεία Πάρκου στις 9.30 πμ.Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 31.858, 37.989.

ΠΕΕΠΠ
  • Το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ διοργανώνει εκδρομή την Κυριακή 10 - 5 - 98 στη Σπερχειάδα. Μετά την εκδήλωση στην "Καλύβα Στεφανή", θα γίνει επίσκεψη στη "Μονή Αγάθωνος" και στο "Κάστρο της Λαμίας". Αναχώρηση από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.40 πμ.
Γενικές Συνελεύσεις
  • Το Παράρτημα Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ, πραγματοποιεί την Κυριακή 10 - 5 - 98 στις 11 πμ,στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ν. Ερυθραίας, την ετήσια Γενική του Συνέλευση, που είναι αφιερωμένη σε όλους τους πατριώτες που πιάστηκαν, εξορίστηκαν ή φυλακίστηκαν στο φασιστικό κάτεργο της Γιούρα από τη χούντα των συνταγματαρχών της 21ης Απρίλη. Θα μιλήσει ο Επίτιμος Πρόεδρος του Παραρτήματος, Νίκος Κοϊνης.Θα απονεμηθούν αναμνηστικοί τιμητικοί τίτλοι στους επιζώντες και αποβιώσαντες αγωνιστές.
  • Το Παράρτημα Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ πραγματοποιεί την Κυριακή 10 - 5 - 98 στις 10 πμ,τη χρονιάτικη Απολογιστική Γενική του Συνέλευση, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας (Τρυπιά 45).
Επέτειος
  • Ο Δήμος ΠΑΤΡΩΝ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν την Κυριακή 10 Μάη στις 11 πμ εκδήλωση τιμής για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης και της Αντιφασιστικής Νίκης. Επίσης θα αποτιθεί φόρος τιμής στους 13 Εαμίτες αγωνιστές που απαγχονίστηκαν από τους χιτλεροφασίστες κατακτητές στις 9 Μάη 1944, στα Ψηλά Αλώνια.

Καλούνται όλοι οι αγωνιστές της ΕΑ και φίλοι της Αντίστασης, οι αρχές, οι φορείς της πόλης, η νεολαία και όλος ο λαός να παραβρεθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ