Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Καραμανλική πρόκληση στην ιστορική εργατούπολη

Από τον τοπικό Τύπο πληροφορήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Βόλου τη σύγκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την απόφαση να δώσει σε δρόμο της πόλης το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Προφανώς, η Δημοτική Αρχή θεώρησε πως κάποιοι θα της χαλούσαν τη σούπα κι έτσι έκρινε πως έχει το δικαίωμα να συνεδριάζει, δήθεν έκτακτα, και να αποφασίζει μόνη της.

"Ούτε καν τηλεφωνικά δεν ενημερωθήκαμε για τη συνεδρίαση", καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοτικής Κίνησης Βόλου" Ν. Γκατζής και Ελ. Ρέππου.Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: "Το θέμα για μας είναι τυπικό και ουσιαστικό. Τυπικό γιατί δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες, δηλαδή ενημέρωση για τη συνεδρίαση. Ουσιαστικό, καθώς δε δόθηκε η δυνατότητα έκφρασης και εκτίμησης του ρόλου και του έργου του Κ. Καραμανλή απ' όλες τις πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου, προτού παρθεί η σχετική απόφαση". Και συμπληρώνουν πως "υπάρχουν εκατοντάδες Βολιώτες και Μαγνησιώτες, μάρτυρες, αγωνιστές, που δικαιούνται, αλλά αγνοούνται την εν λόγω τιμή από την πόλη".

Τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοτικής Κίνησης Βόλου" ζητούν οι εκτιμήσεις για το ρόλο του Κ. Καραμανλή στην πορεία και εξέλιξη της χώρας και του ελληνικού λαού, των δημοτικών παρατάξεων, να διατυπωθούν και δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο, για πλήρη ενημέρωση του βολιώτικου λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ