Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συμπάθεια για τους εκπαιδευτικούς...

Σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου εμφανίζεται η πλειοψηφία του Δήμου Αθήνας που κατά τη διάρκεια του χτεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο δήλωνε αναρμοδιότητα να αποφασίσει για το αν θα παραχωρήσει τα σχολεία του Δήμου για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά επιχείρησε και να αποκρύψει το σχετικό αίτημα εκπροσώπων ΕΛΜΕ της Αθήνας.

Το αίτημα των εκπαιδευτικών, το οποίο δε συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη, έφερε για συζήτηση ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Λεων. Αυδής.Η πλειοψηφία, αφού πρόβαλε τη δικαιολογία ότι δεν είχε ενημερωθεί για το σχετικό αίτημα, επιδόθηκε σε ευχολόγια για ευρεία συναίνεση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και δήλωσε αναρμοδιότητα για να πάρει οποιαδήποτε σχετική απόφαση. Η Μαρία Δαμανάκη μάλιστα, που αντιτάχθηκε ανοιχτά στο αίτημα των καθηγητών, έφτασε σε σημείο να το χαρακτηρίσει ως κίνηση πολιτικάντικη (!).

Ο Λεων. Αυδής χαρακτήρισε προφάσεις εν αμαρτίαις τη συζήτηση που εξαντλήθηκε στο αν είναι αρμόδιος ο δήμος να πάρει θέση για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και να παραχωρήσει ή όχι τα σχολεία για το διαγωνισμό και είπε ότι το ζήτημα είναι να αποφασίσει ο δήμος αν θα κάνει μια πράξη αντίστασης στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ή όχι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ