Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Χρωστάμε τη δημοκρατία στο βασιλιά!

Ξεπέρασε κάθε όριο ο δήμαρχος, προκειμένου να μαζέψει ψήφους και από τους βασιλόφρονες. Επόμενο βήμα ένας ύμνος στον Μεταξά;

Τιμές με ...φούντες ετοιμάζεται να προσφέρει ο μέγας αυλάρχης των Αθηνών, στην ...αυτού μεγαλειότητα τον βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.

Με ιδιαίτερη επιμονή - εξαιτίας της αποφάσισε, τελικά, να κάνει χτες την εμφάνισή του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, απ' όπου κατά παράδοση απουσιάζει - ο Δ. Αβραμόπουλος υπερασπίστηκε την απόφασή του να εκφράσει ο δήμος την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Ισπανού βασιλιά, ο οποίος - άκουσον άκουσον - "βοήθησε την Ελλάδα" και να του αποδώσει το χρυσό μετάλλιο αξίας της πόλεως των Αθηνών.

Η απόφαση, τελικά, ελήφθη με την πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου. Ολες οι άλλες παρατάξεις αντέδρασαν, αφού, όπως υπογράμμισε και ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,ο Ισπανός βασιλιάς έχει εμπλακεί στο ζήτημα της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας που διεκδικεί ο Κ. Γλύξμπουργκ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού. Ο Δ. Αβραμόπουλος, ωστόσο, όχι μόνο αποσυνέδεσε ως άσχετο το ζήτημα των απαιτήσεων του κουνιάδου του Χουάν Κάρλος, αλλά προχώρησε και στην αποτίμηση ως θετικού του ρόλου του Ισπανού βασιλιά για τα ελληνικά πράγματα, αφού, κατά τη γνώμη του Αβραμόπουλου, ο γαλαζοαίματος υπήρξε ένας εκ των συντελεστών για τη μετάβασή μας στη δημοκρατία!

Φουκαριάρα ιστορία, τι πρόκειται να πάθεις, αν δε βρεθούν έγκαιρα ορισμένες βρεγμένες σανίδες!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ