Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Προφυλάκιση Λογοθέτη

Οι ανακριτές τον έκριναν επικίνδυνο, ο ίδιος μιλάει για "Σημιτικό ολοκληρωτισμό". Το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά του συμπαραστέκεται, το ίδιο και ο Αβραμόπουλος. Σιγή ιχθύος απ' όσους του συνασπισμένου "περιβάλλοντος" έκαναν περιουσία με θέα στη θάλασσα

Προφυλακίστηκε, τελικά, χτες - όπως αναμένονταν - ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης,ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στην ανακρίτρια Μαρία Φραγκιουδάκη,που μαζί με τον εισαγγελέα Αρ. Φραγκιαδάκη αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον δήμαρχο Πειραιά είναι ενδείξεις υπεξαίρεσης χρημάτων, εκβίαση, απιστία και παράβαση καθήκοντος. Ο Στ. Λογοθέτης, μέσω του δικηγόρου του δήμου Πολυχρόνη Τσιρίδη προσέφυγε αμέσως στο Συμβούλιο Πλημελειοδικών κατά της απόφασης προφυλάκισης. Το Συμβούλιο θα αποφανθεί τις προσεχείς ημέρες. Στις φυλακές Κορυδαλλού σε ένδειξη συμπαράστασης στον δήμαρχο έσπευσαν όλοι οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, ενώ σήμερα συνεδριάζουν εκτάκτως η ΤΕΔΚΝΑ και η ΚΕΔΚΕ.

Την απόφαση της προφυλάκισής του ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο Στ. Λογοθέτης, μετά την απολογία του, που διήρκεσε περίπου μία ώρα. "Πάω φυλακή, επειδή θέλουν να με εξοντώσουν", είπε, προσθέτοντας: "Σήμερα αποκαλύπτεται το πρόσωπο του Σημιτικού ολοκληρωτισμού".Ακολούθως, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη κατάληξη είναι το αποτέλεσμα σκευωρίας, που έχει αρχίσει το 1994, για να ολοκληρωθεί τώρα, ώστε ο ίδιος να μπει στο περιθώριο, ενόψει των δημοτικών εκλογών. Αναφερόμενος, ακολούθως, στις κατηγορίες που του προσάπτουν είπε ότι δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα στο δήμο. Τούτο, είπε, θα φαινόταν αν δεν είχε παρεμποδιστεί η ολοκλήρωση του ελέγχου που το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τον Ιούνη του 1997.

Ο ίδιος ο Στ. Λογοθέτης φαίνεται ότι περίμενε την προφυλάκισή του. Ετσι χτες το πρωί, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ε. Χρυσάφης τού υπέβαλε την παραίτησή του, προκειμένου να τον ορίσει αντιδήμαρχο και αναπληρωτή του. Το βράδυ συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας και Κώστας Τζατάνης,αφού επισήμαναν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την αντιλαϊκή της πολιτική που με συνέπεια εφάρμοσαν ο Στ. Λογοθέτης και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισαν ότι η Κίνηση από την αρχή είχε διαφωνήσει με την πολιτική συμπεριφορά και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου από τον δήμαρχο. "Είναι ένοχος πολιτικά στον πειραϊκό λαό. Εμείς δε θα κάνουμε τους δικαστές. Είναι δουλιά άλλων", κατέληξαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ