Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σύστημα υγείας" για είσπραξη ασφαλίστρων

Πίσω απ' το "όραμα για τον άνθρωπο και για υγεία", όπως παρουσιάζει η "Ιντεραμέρικαν" το νέο της πρόγραμμα, βρίσκεται μια "δραστηριότητα του κεφαλαίου" στο χώρο της υγείας

"Κάτι έπρεπε ν' αλλάξει. Κάποιος έπρεπε να τολμήσει. Και εμείς το τολμήσαμε. Για τον άνθρωπο και για την υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου" ή "Το Medisystem είναι το όραμα της Interamerican για την υγεία σας".

Τα παραπάνω είναι σλόγκαν της "Ιντεραμέρικαν" για το "σύστημα υγείας", που παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου. Εφτασαν όμως τα λίγα λόγια του καθηγητή Ευτ. Βορίδη - προέδρου της Ευρωκλινικής που ανήκει και αυτή στον Ομιλο της "Ιντεραμέρικαν" - για να φανεί η βασική πτυχή αυτού του οράματος: Πρόκειται - είπε χωρίς περιστροφές ο καθηγητής - για μια δραστηριότητα του κεφαλαίου και, αφού έκανε μια σύντομη επισκόπηση της ανάπτυξης των Εθνικών Συστημάτων Υγείας, τοποθέτησε αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περίοδο μετά τη "νίκη του καπιταλισμού επί του "υπαρκτού σοσιαλισμού"".

Επίσης αργότερα όταν υποβλήθηκε η ερώτηση αν θα μπορεί να απευθύνεται ο οποιοσδήποτε στο "σύστημα υγείας", ο πρόεδρος του Ομίλου εταιριών Δ. Κοντομηνάς δεν άφησε περιθώρια: Εμείς, είπε, δεν κάνουμε κοινωνική προσφορά. Εμείς, πρόσθεσε, είμαστε επιχείρηση και πρέπει να εισπράξουμε ασφάλιστρα.

Το σύστημα υγείας είναι, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ένα Δίκτυο που αφορά την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία και απευθύνεται εν πρώτοις στους 150.000 ασφαλισμένους της "Ιντεραμέρικαν" στον κλάδο ζωής. Αν ζητήσει και κάποιος άλλος αυτό το σύστημα, είναι υποχρεωτικό να κάνει και την κλασική ασφάλεια ζωής.

Ο επικεφαλής των ασφαλειών ζωής Μ. Μωυσής αρνήθηκε να αποκαλύψει το ακριβές κόστος αυτού του πακέτου υποστηρίζοντας ότι έτσι αποκαλύπτει ένα μυστικό στους ανταγωνιστές του. Πάντως είπε ότι για έναν άντρα, 40 ετών, το ετήσιο κόστος είναι από 230 - 250 χιλιάδες δραχμές το χρόνο. Αυτό βέβαια το κόστος διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία και διάφορους άλλους παράγοντες. Το κόστος για τις γυναίκες είναι κατά 15% ακριβότερο.

Οποιος υπογράφει το σχετικό συμβόλαιο με την εταιρία και ακολουθήσει τις διαδικασίες του Δικτύου και καταλήξει στην Ευρωκλινική δε θα επιβαρυνθεί με τίποτε, όπως αναφέρθηκε. Αν επιλέξει άλλη ιδιωτική κλινική ο πελάτης, θα επιβαρυνθεί με το 20%. Αν ο πελάτης μπει σε κρατικό νοσοκομείο, τότε τα έξοδα καλύπτονται απ' το ασφαλιστικό ταμείο του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ