Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Γεύση από "Καποδίστρια"...

Με περικοπές σε έργα και χρήματα απαντά το υπουργείο Εσωτερικών στις ανάγκες του νομού Λέσβου, δίνοντας μια γεύση του πώς εννοεί την "αναζωογόνηση" της υπαίθρου μέσω του "Καποδίστρια".

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Λέσβου κατά των αναγκαστικών συνενώσεων, με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, τα περισσότερα έργα,ύψους 30 δισεκατομμυρίων δραχμών, που προτάθηκαν από την Τεχνική Επιτροπή του Νομού να ενταχθούν στο Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης - που συστήθηκε με τον "Καποδίστρια" - άρα και να χρηματοδοτηθούν, κόπηκαν! Την ίδια στιγμή, τα κονδύλια της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Νομό, με απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Εσωτερικών, μειώθηκαν κατά 102 εκατομμύρια δραχμές.

"Εγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι πρόκειται για προεκλογικό πρόγραμμα - φάντασμα, αφού δεν υπήρχε δέσμευση έστω και για ένα ελάχιστο ύψος χρηματοδότησης", σημειώνει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της. Και συνεχίζει: "Αραγε όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που συνέπραξαν για να γίνει νόμος το πρόγραμμα "Καποδίστριας" στο όνομα της "ανάπτυξης" και του "εκσυγχρονισμού" τι έχουν να πουν σήμερα;".

Οσο για κάποιους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης - καταλήγει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της - που για να εξασφαλίσουν το... χρίσμα, έγιναν συνένοχοι στην κατάργηση των κοινοτήτων, ας έχουν υπόψη τους ότι ο λαός της Λέσβου δε θα τους ξεχάσει στις δημοτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ