Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Καταργείται η Περιφερειακή Διεύθυνση Β. Αιγαίου

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Να μην κλείσει η Περιφερειακή Διεύθυνση των ΕΛΤΑ Βορείου Αιγαίου ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Σταύρος Παναγιώτου,με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛΤΑ Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, είναι μια επιτελική μονάδα που ελέγχει τρεις νομούς και έχει την ευθύνη οργάνωσης, λειτουργίας και τον έλεγχο 36 γραφείων και λειτουργεί από το 1990. "Σύμφωνα με πληροφορίες - αναφέρουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ - η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει αποφασίσει την κατάργηση αυτής της υπηρεσίας και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά. Η απόφαση αυτή προκαλεί την απογοήτευση των υπαλλήλων, αλλά και των κατοίκων του νησιού. Μια υπηρεσία που λειτουργεί με το μισό από το προβλεπόμενο προσωπικό από το 1990 χωρίς κανένα πρόβλημα, με ποιο σκεπτικό αποφασίζεται η κατάργησή της; Ενώ όλοι ζητούν την αναβάθμιση της περιφέρειας και την αποκέντρωση των υπηρεσιών, τα ΕΛΤΑ, με την απόφαση αυτή, συγκεντρώνουν και άλλες υπηρεσίες στο κέντρο με αμφίβολα αποτελέσματα".

Οι δυο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει, ώστε να μην καταργηθεί αυτή η Περιφερειακή Διεύθυνση, δεδομένου ότι πρόκειται για μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, αλλά και επειδή η μεταφορά της στην Αθήνα σημαίνει την υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στον παραμεθόριο Νομό της Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ